banner913
banner932
banner1012

Duş Alırken Bu Hataları Yapmayın!

banner1020

Banyo yapmak, temizlenip paklanmak çok sıradan bir aktivite gibi gelebilir ama hemen hemen herkes hiç fark etmeden birden fazla hata yapıyor ve sağlığını riske atıyor. İşte onlar…

banner974
Duş Alırken Bu Hataları Yapmayın!

banner971

Duş alırken hiç fark etmeden birden fazla hata yaptığınızı biliyor musunuz? Ne kadar önemsiz ve kolay da görünse de gerçekte yaptığımız çoğu şey aslında vücut sağlığımızı riske atıyor! 
İşte bugüne kadar kimsenin bilmediği ve hemen hemen herkesin yaptığı hatalar... 

Şampuanınızı en son ne zaman değiştirdiniz?

Şampuanlarınızı sık sık değiştirmeyin. Bu saçınızın hızlıca yıpranmasına neden olur. Mümkün olduğunda aynı şampuanı uzun süre kullanmaya özen gösterin. 

Sıcak suyla duş alıyorsanız...

Sıcak su deriyi tahriş eder, kızartır ve kaşıntılara yol açar. Ayrıca cinsellik açısından da çok sıcak su erkekte sperm sayısını azaltır. (Sonra görmedik, duymadık demeyin)

Köpük banyosu...

Filmlerin bize kattığı bir gelenek; Köpükler içinde banyo yapmak. Bu en çok yaptığımız hatalardan biridir.

Duş jelinizi ya da duş kreminizi köpürtmek için değil vücudunuza yedirebilmek için kullanın. Köpük vücudunuzu sarar ve bakterileri asla yok etmez. Köpürmeyen duş jeli daha iyidir. 

Duş süreniz...

İdeal banyo süresi 7-10 dakika arasıdır. Bu sınır sonrasında cilt kurur ve büzülür.

Doğru kurutma...

Havlu ile vücudunuzu ovalamayın. Bu duştan çıkmış tenin tahriş olmasına sebep olur. Duş sonrası krem kullanın. 

Lifinizi en son ne zaman yıkadınız?

Eski ve yıpranmış sünger ve lifleri tercih etmeyin. Nemli ortamda üzerlerinde bolca küf oluşmuştur. Yenisini alın ve ıslak bırakmamaya çalışın. 

Saçlarınızı ne sıklıkla yıkamalısınız?

Saçlarınızı sürekli olarak yıkamayın. Sıcak suya maruz bırakmayın. Soğuk su zarar vermez fakat banyo ısısı saçlarınızı yıpratır ve kurutur. Ayda 1 kez saçlarınızın yağlanmasına izin verin. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.