banner913
banner932
banner1032

Bebeklerin Daha Güçlü Olmasını Sağlayan 4 Egzersiz

banner1020

Bebeğinizin gelişimi esnasında çok daha güçlü kaslara sahip olması için kolayca uygulayabileceğiniz egzersizleri keşfedin. Bebeğiniz aslında tüm gün yoğun bir egzersiz modunda. Hem yatarken yaptığı el-kol hareketleri hem de bezi değişirken hareket halinde olan bedeni ile birlikte aslında kaslarını her daim çalıştırma halinde. Onların yaptığı tüm bu kuvvet hareketleri bebeklerin motor gelişimi için son derece önemli. Siz de bebeğinizin tüm bu gelişimine destek olabilir ve bu 4 basit bebek jimnastiği ile onun kişisel antrenörü olabilirsiniz.

banner974
Bebeklerin Daha Güçlü Olmasını Sağlayan 4 Egzersiz

banner971

 1. Yüz üstü karın egzersizi

Bebekler zamanının çoğunu sırt üstünde yatarak geçirir. Onu yüz üstü yatırdığınızda boyun, kol, omuz, sırt ve karın kaslarının oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olursunuz. Bunu her gün, 3 ila 5 dakikalık birkaç seans ile uygulamaya başlayın. Sert bir zemine battaniye ya da oyun matını serin ve bebeğinizi yüz üstü şekilde yatırın. Pike ya da örtü gibi bir malzemeyi yastık formuna getirerek göğüs altına koyarak yarı dik duracağı bir destek sağlayın. Ona gülümseyin, şarkılar söyleyip onunla konuşarak oyunlar yapın. Bu şekilde ilgisini çeken farklı noktalara bakıp, ulaşmaya çalışarak kaslarını çalıştırıyor olacak. Bebeğinizin gücü ve toleransı arttıkça bu karın egzersizini en az 20 dakika olacak şekilde arttırın.

2. Bebek Mekiği

Bebekler için mekik egzersizi yapabilirsiniz. Nasıl mı? Sırt üstü yatar pozisyondayken kollarından hafifçe oturur pozisyona doğru çekin. Bu şekilde omuz, kol ve sırt kasları güçlenecektir. Hatta bu esnada bebekler doğal olarak karın kaslarını büküyor ve başını tutmaya çalışırken boyun kaslarını çalıştırıyor olacak. Bu mekik egzersizini 6 haftalıkken yapmaya başlayın. Eğer başını tutma konusunda zorlanıyorsa ön kollarından çekmek yerine sırtından destek verin; yani ellerinizi omuz ve sırt bölgesine koyup, ensesini de tutarak bu hareketi yaparken ona destek sağlayın.

3. Bisiklet Egzersizi

Özellikle bebeklerin gaz problemi için sıkça uygulanan bir yöntem olan bebekler için bacak hareketleri aslında sadece onun gaz sıkıntısı için değil, bacak, kalça, diz ve karın kaslarının çalışması için de önemlidir. Bebeğinizi sırt üstü yatırdığınızda ve sanki bir bisikletin pedallarını çeviriyormuşçasına hafifçe bacaklarını yukarı ve aşağı hareket ettirdiğinizde bu egzersizi uygulamış oluyorsunuz. Bu hareketi 3 ila 5 kez tekrarlayın; mola verip tekrar uygulayın. Bu esnada onunla konuşun, ona şarkılar söyleyin ve göz teması kurarak gülümseyin!

4. Bebekler İçin Ağırlık Kaldırma

Genellikle 3. ve 4. aylarda bebekler nesneleri kavramaya başlamış olduğundan, etrafındaki uygun nesneler ile onları kavrama kabiliyetini artırabileceğiniz gibi ona ağırlık egzersizi yaptırıyor olabilirsiniz. Bu şekilde bebeklerin el göz koordinasyonu gelişirken, bir yandan da omuz, kol ve ellerindeki kaslar çalışıyor olacak. Farklı boyut ve şekillerdeki oyuncaklar, onun ağırlık aletleri olacak! Bebeğinizin önüne bu nesneleri yerleştirin ve kaldırması, yere bırakması, sonra tekrar kaldırması ve başka yerlere taşıması için çeşitli yönlendirmeler yapın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.