banner913
banner932
banner1012

Rest in peace (RIP)


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 08 Mart 2018, 22:53

5 Mart Pazartesi günü vefat eden Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Kostakis Koutsokumnis’i ebedi ikametgâhına yolcu ettik dün. Huzur içerisinde dinlenmesini dilerken ona duyulan sevgi ve hayranlığı takdir ettiğimi öncelikle belirtmeliyim.

FIFA, UEFA ve birçok Avrupa ülkesi federasyon başkanlarının cenaze törenine iştirak edip taziyelerde bulunması, ne kadar sevilip saygı duyduklarının bir göstergesidir diye düşünüyorum. Orçun Kamalı başkanlığındaki KTFF hetinin törene katılması, benim açımdan olumlu, insancıl bir davranıştır. Rahmetlik, bize karşı çok olumlu davranmamış olmakla birlikte muhataplarına (Görüştüğü başkanlarımıza) hep saygılı davrandığı da bir gerçekti. Rum meclisinin tüm katmanlarına, Uluslar arası futbol kurumları (FIFA, UEFA, Avrupa ülke federasyonları) yetkililerine taziye defterini imzalama olanağı tanınırken federasyonumuz (KTFF) yetkililerine de, bu olanağı vermelerini bekliyordum doğrusu. Maalesef olmadı, bizleri sıradan vatandaş kategorisine koydular.

LÜTFEN SAĞDUYU!

K-PET Süper Ligimiz ile Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası karşılaşmalarının final karşılaşmaları sürecinde olduğumuz bu günlerde, heyecan barometresinin “tansiyonunun” had safhaya çıktığı hepimizin malumu! Sinir uçlarını rencide edecek lüzumsuz söz ve davranışlardan uzak durmamız gereken bir süreçte olduğumuzun farkında olmalıyız. Günü kurtarıcı, başarısızlığımızı örtme çabasından geri durmalıyız! Spor yaptığımızın, oyun oynadığımızın farkında olarak rakibe saygı göstermeliyiz. Bükemediğimiz eli sıkarak saygıda kusur etmemeliyiz.

Futbol Federasyonumuz ise adaletten şaşmadan, kanun ve kurallar çerçevesinde işlem görmelidir. Yanlışı doğru olarak gösterme gayretinden vazgeçmelidir. Hakemin hatasından dolayı “kural hatası” işlenmişse, çekinmeden gereği yapılmalı, adalet terazisi tutan ellerin “sarsılmadığını” herkese göstermelidir. Göstermelidir ki, ‘herkese eşit’ davrandığını ispat edebilsin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.