banner913
banner932
banner1012

Mobilya almadan önce nelere dikkat etmeli?

banner1020

Mağazadan aldığınız yeni bir mobilya evinizdeki mobilyalarla ne kadar uyumlu ve güzel gözükse de eve getirdiğinizde odaya uyum sağlayamayabilir. Bu durumda sorun, aldığınız mobilyanın ölçülerindedir. Üzerine ne kadar düşünseniz de evinizi planlama sorunu çok karışık bir hal alabilir. Tüm bunlara girişmeden önce bu planlama tüyolarına göz atmanız size yardımcı olabilir.

banner974
Mobilya almadan önce nelere dikkat etmeli?

banner971

Alışverişinize başlamadan ölçümlerinizi yapın

Yeni eşyalar almak için alışverişe çıkmadan önce evin tüm ölçülerini alın. Her odanın yüksekliğini ve genişliğini dikkatli bir şekilde ölçün. Evinizdeki alanların oranlarını çıkarmak doğru mobilyaları seçmenize yardımcı olur. Böylece odalarda yaratmak istediğiniz ambiyansı oluşturabilirsiniz.

Yerleştirebilmek için mobilyaların ölçüsünü alın

Mobilya ölçülerini almanız odaları yerleştirmede size kolaylık sağlar. Odaların boyutları birbirinden farklıysa bu bakış açıları size yardımcı olabilir.

Küçük odalar için örneğin, salonunuzda köşe kanepesive tekli koltuklar düşünebilirsiniz. Salonunuzu çalışma alanı olarak da kullanıyorsanız küçük bir çalışma masas ekleyebilirsiniz.

Orta büyüklükte odalar için daha fazla çeşitliliğe açık olabilirsiniz. İki kişilik bir kanepe ile rahat bir yatar koltuk kombine edebilirsiniz. Ve boş alanları doldurabilmek için rahat sandalyeler alabilirsiniz.
Daha büyük alanlar içindaha büyük mobilyalar seçebilirsiniz. Bölgesel olarak alanlara ayırabilir, odada istediğiniz atmosferi yakalayabilirsiniz. Tabii ki bu gelen misafirlerinizin sayısına da bağlıdır.

Biraz boş alan ayırdığınıza emin olun

Ölçümlerde en çok köşeler,koridorlar ve merdivenler gözden kaçar. Bir mobilya aldığınızda kapının genişliğini ölçmediğiniz için o mobilyayı yerleştiremeyebilirsiniz.

Son bir tüyo: Bir şeyler almaya başlamadan önce hızlı bir kağıda planlama çizimi yapmanız faydalı olabilir. Böylece hesaba katmadığınız küçük eşyaları gözden kaçırmazsınız.

Çok amaçlı mobilyaları tercih edin.

Odanız eğer küçükse daha ferah bir ortam yaratabilmek için bazı fedakarlıklar yapmanız gerekebilir. Fazla sayıda mobilyanız varsa hepsinden kurtulun. Ve mobilyalarınızı çok amaçlı kullanmak üzere seçin. Örneğin üstü açılabilir rahat bir tabureyi hem oturak, hem sehpa hem de küçük bir dolap olarak kullanabilirsiniz.

Büyük mobilyalarınızı arkalara alın.

Büyük ve hantal mobilyalarınızı odanın girişinden uzağa taşıyın. Odanın arka taraflarına doğru, duvarlara yakın bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Geri kalan küçük eşyaları ise alana dengeli bir şekilde dağıtabilirsiniz. Böylece odaya girdiğinizde eşyalar üzerinize geliyor gibi hissetmezsiniz.

Büyük mobilyalarınızı arkalara alın.

Büyük ve hantal mobilyalarınızı odanın girişinden uzağa taşıyın. Odanın arka taraflarına doğru, duvarlara yakın bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Geri kalan küçük eşyaları ise alana dengeli bir şekilde dağıtabilirsiniz. Böylece odaya girdiğinizde eşyalar üzerinize geliyor gibi hissetmezsiniz.

Uyumlu hale getirebilecek bir boya kullanın.

Evi boyarken mobilyaların görsel kalabalığını giderebilmek için evi mobilyalarınızın renginde boyayabilirsiniz. Aynı zamanda bunu radyatörler havalandırmalar gibi gözünüze batan yerlerde de kullanabilirsiniz.

Çok büyük veya karışık duvar tabloları seçmeyin.

Büyük boy tablolar ne kadar güzel gözükse de küçük bir oda içerisinde daraltıcı bir hal alabilir. Gözünüzü yormayan ve standart boylardaki tabloları tercih edebilirsiniz.

Etrafı temiz ve sade tutun.

Odaları süs eşyalarıyla ve sevdiğimiz aksesuarlarla süslemek her zaman eğlencelidir. Ancak bu eşyalarınızın birazını kaldırıp toplarsanız daha havadar bir oda elde edebilirsiniz.

Sade perdeler seçin.

Yerlere kadar uzanan perdeler güzel durabilir ancak yine de mobilyalarla beraber odada fazla kalabalık bir atmosfer yaratabilirler. Perde ve halı seçimlerinizi yaparken bunları da aklınızın kenarında bulundurun. Tekstil ürünlerini basit ve sade tutmak odanıza ferah bir görünüm verecektir.

Birkaç ayna sizin için iyi olabilir.

Odalara ayna döşemek klostrofobisi olan insanlar için yaygın bir öneridir. Odaları hem daha aydınlık hem de daha büyük gösterecektir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.