banner913
banner932
banner1012

Bahçe Dekorasyonu için Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri

banner1020

Hepimizin hayalidir bahçeli bir evde yaşamak. Belki bahçeli eve özlem duyduğumuzdan belkide betonlaşan kentlerin size özel yeşil alanı olmasından bahçeli evler insanları kendine çeker. Ayrıca bahçeler her mevsim güzeldir baharda açan çiçek kokuları eşliğinde ısınan havaları fırsat bilerek dışarıda içilen çaylar insan ayrı bir huzur katar. Siz de bahçesi olan şanslı gruptansanız ve bahçe dekorasyonu konusunda kararsız kaldıysanız bazı pratik bilgiler ve bahçe dekorasyon örnekleri ve ev dekorasyon fikirleri ile sizde daha güzel bir bahçeye sahip olabilirsiniz.

banner974
Bahçe Dekorasyonu için Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri

banner971

Ayrıca Balkon ve Teras için uygulanan dekorasyon fikirleri size bu konuda fikir verebilir. Bahçe dekorasyonu yaparken ilk yapmanız gerek alanı nasıl kullanacağınıza karar vermek olmalı. Bunun için bahçeyi bölümlere ayırmanız gerekir. Bölümlere ayırırken yeşil alan ve diğer kullanım alanları olarak ikiye ayırabiliriz. Bunları ayrı başlıklar altında inceleyelim.

Bahçe Dekorasyonu için Yeşil Alan

Bahçe dekorasyonu yaparken yeşil alanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeşil alanın önemi dışında bu alanı nasıl dekore edeceğimiz ve nasıl kullanacağımız daha önemli. Yeşil alan için ağaçlar, çiçekler, çimenler ve diğer yeşil bitkiler kullanıyoruz. Ağaçlar bölgesel olarak değişiklik gösterebileceği gibi mevcut bahçenizde önceden dikilmiş ağaçlar da olabilir. Yeni ağaç dikecekseniz çabuk büyüyen ağaçları ya da büyük fidanlar almanız bahçenizin kısa zamanda oluşmasına katkı sağlayacaktır. Ağaç seçimi konusunda meyvesi olan ağaçlar seçmeyi düşünüyorsanız bunlar: Vişne, Kiraz, Kayısı, Elma, Ceviz, Üzüm, Dut ve Üzüm Asması tercih edilebilir. Bunlar Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yetişebilen ağaçlar olduğu gibi kendi bölgenize has ya da burada sayamadığımız meyveli ağaçlardan da tercih edebilirsiniz. Meyve veren ağaçlar dışında gölgesinden faydalanabileceğiniz ağaçlar ile  bahçenize yeşil bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Yeşil alanların bir diğer önemli unsuru ise zeminde kullandığımız çimen. Çimeni aldığınız Çim Tohumu ile kendiniz ekip yetiştireceğiniz gibi Rulo Çim alarak toprak üzerine serip daha çabuk yeşil bir zemine sahip olabilirsiniz.

Zemin ve ağaçlardan sonra bahçenizde yetiştirmek istediğiniz bitkilere bakalım. Bunlar renkli çiçekleri olan bitkiler olabileceği gibi gölgelik ve dekoratif olarak kullanabileceğiniz bitkilerde olabilir. Çiçekli bitkileri mevsimlik olarak seçerseniz tüm yıl boyunca bahçenizde çiçek olacaktır. İlk Bahar Ve yaz ayları için bahçenize ekebilecek çiçeklere bakacak olursak bunlar; Kadife Çiçeği, Yıldız Çiçeği, Ateş Çiçeği, Zinya, Karanfil, Alisyum, Gazanya, İpek Çiçeği(kedi tırnağı) Horoz ibiği, Mine ve yayılıcı mineler, Sanvitalia, Arslan ağzı, Petunya, Sardunya, Begonya, Cam Güzeli. Kış Gülü, Hercai Menekşe, Çuha, Kış Nergisi gibi soğuk hava şartlarına dayanıklı bitkileri de kış ayları için ekebilirsiniz. Gölgelik olarak kullanabileceğiniz bitkiler ise: Sarmaşık, Bambu, Mor Salkım ve Sarmaşık Gülü.

      

Bahçede yeşil alanların dışında bir bölümü de sebze ve meyve gibi mutfağınız için bir alan açabilirsiniz. Bu alanda isteğinize göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri doğal olarak yetiştirerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Bunun için ektiğiniz ürünleri kuşlardan korumak için bu örnekte de olduğu gibi tel bir bölüm yapabilirsiniz.

Bu ise bahçenizde küçük bir sera yaparak kışın dahi sebze ve meyve yetiştirmemize olanak sağlayacak bir ürün. Bunu kendiniz ihtiyacınıza uygun boyutlarda yaparak bahçenizde kullanabilirsiniz.

   

Bahçe için Diğer Kullanım Alanları

Bu alanlar yeşil alanlardan farklı olarak daha dayanıklı ve korunaklı olacak şekilde ihtiyaçlara uygun yapılan alanlardır. Bunların en başında bahçe içinde kullanacağımız yol gelmektedir. Yol dışında mobilyalar için kullanacağınız taş zemin de bahçede gerekli bir alan isterseniz bu alan yerine çimenlerin üzerinde kullanabilirsiniz fakat yağışlı havalarda veya bahçe sulandığı zaman zemin çamur olacağından çimenlerin üzeri mobilyaları için pek tavsiye edilmiyor. Yol ve mobilyalar için kullanacağınız taş zemini isterseniz bahçe dekorasyonu ile uyumlu şekilde yapabilirsiniz.

   

Bu bahçede olduğu gibi sizde küçük bir mutfak benzeri bir alan yaparak bahçede yiyeceğiniz yemeklerde ve mangal yaparken kullanabilirsiniz. Şöminesi ile akşam serinliğinde yakarak güzel vakit geçirebilirsiniz.

Bahçe dekorasyonu yaparken çocukları unutmamak lazım bahçeleri sizin kadar çocuklarınız da severek güven içinde kullanmalı.Zemin konusunda malzeme seçerken çocuklarınız için oyun alanı ayırmayı düşünüyorsanız onların güvenliği için bu alanın zemini diğer alanlardan farklı olarak özel malzemeler seçilmeli.

Bahçe için Mobilya Seçimi

Bahçe dekorasyonun diğer bir önemli unsuru ise mobilyalar. Bahçenizde mobilya seçerken dayanıklı ya da taşınabilir olmalarına dikkat etmelisiniz. Son zamanlarda popüler olan ferforje mobilyalardan bahçeniz için her türlü ürün imkanı mevcut. Ferforje bahçe mobilyaları için isterseniz takım olarak alabilir isterseniz de ferforje kanepe ve ferforje sehpa ile kendi takımınızı oluşturabilirsiniz. Bahçe mobilyası için kalabalık sofralar ve oturmak için bank kullanarak bahçe dekorasyonuna park havası katabilirsiniz.

      ferforje bahçe mobilyaları ile ilgili görsel sonucu

Bahçe Dekorasyonu için Diğer Örnekler

Buradaki diğer bahçe dekorasyon örneklerine bakarak kendi bahçenize en uygun bahçeye göre dekorasyon yapabilirsiniz. Küçük bahçe dekorasyonu ya da lüks bir bahçe dekorasyonu yapmak isteyenler bu örneklerde kendi zevklerine uygun bahçeleri bularak bahçe dekorasyonu konusunda fikir sahibi olabilir.

      

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.