banner913
banner932
banner1012

DAÜ – SEM ADA IŞIĞI ÇOCUK KOROSU ANKARA'DA KONSER VERDİ

banner1020

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ – SEM) Ada Işığı Çocuk Korosu Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda (CSO) konser verdi. 28 Ocak 2015 tarihinde, saat 20:00’de...

banner974
DAÜ – SEM ADA IŞIĞI ÇOCUK KOROSU ANKARA'DA KONSER VERDİ

banner971

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ – SEM) Ada Işığı Çocuk Korosu Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda (CSO) konser verdi. 28 Ocak 2015 tarihinde, saat 20:00’de gerçekleştirilen söz konusu konserde çok sayıda çocuk şarkılarının yanı sıra, sözlerini Ayşen Dağlı’nın yazdığı ve bir Faik Sudgeddinov bestesi olan “Vurgunum Sana Kıbrıs’ım” isimli şarkı ile Cemal Özgürsel’in “Portakal Atışalım” isimli Kıbrıs eserleri de seslendirildi.

 

Sevda Cenap And Müzik Vakfı (SCAMV ) tarafından davet edilen DAÜ Ada Işığı Çocuk Korosu,  SCA Müzik Vakfı  Jeunesses Musicalles Ankara Çocuk Korosu ve SESVERSUS Vokal Topluluğu ile ayrı ayrı konserler verdi. DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi  Erkan Dağlı yönetiminde olan DAÜ Ada Işığı Çocuk Korosu geceye katılanlara keyifli saatler yaşattılar.

 

Çok sayıda sanatseverin de katıldığı söz konusu koserde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ankara Büyükelçisi  Fazıl Can Korkut konuşma gerçekleştirerek, KKTC’den gelen çocuk korosunu Ankara’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Korkut, DAÜ Çocuk Korosu’na katılımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek, çocuk korolarının öneminden ve sayılarının artmasının gerektiğinden bahsetti.  Konser sonunda Ada Işığı Çocuk Korosu Koro Şefi Erkan Dağlı, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam adına Sevda Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Başman’a ve Sevda Cenap And Müzik Vakfı Koro Şefi Fatma Bildiren’e gümüş tabak takdiminde bulundu. Mehmet Başman etkinliğe katılamadığından dolayı, kendisi adına gümüş tabağı Vakıf Genel Sekreteri aldı. Söz konusu gecede Erkan Dağlı’ya ise Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından anı plaketi takdim edildi.

 

 

DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu Ankara ziyaretleri süresince Anıtkabir’e de ziyaret gerçekleştirdi. Koro ayrıca Savaş Dinçer’in oynadığı “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye” adlı çocuk oyununu da izleme ve Etnoğrafya Müzesi ile Çocuk Müzesi’ni de ziyaret etme fırsatı yakaladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.