banner913
banner932
banner1012

KKTC CUMHURBAŞKANI SAYIN ERSİN TATAR ANAVATAN’DAN KOPARILACAĞIMIZ BİR OYUNA GELMEYECEĞİZ DERKEN


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 16 Nisan 2024, 12:27

20 Mart 2024 tarihli yerel yazılı basınımıza yansıyan haberlere göre; Gaziveren ve Çamlıköy direnişinin 60’ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar: “Anavatan’dan Koparılacağımız Bir Oyuna  Gelmeyeceğiz” dedi.
Konu törenlere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı sayın Zorlu Töre, bazı bölge milletvekilleri, yerel yöneticiler, askeri erkan ve bölge halkı katıldı.
Her iki törende de konuşma yapan KKTC Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar, Kıbrıs’ta barış, huzur ve güven içerisinde yaşamayı ve Doğu Akdeniz’de devlet sahibi olmayı o yıllarda ödenen bedellere ve verilen şehitlere borçlu olunduğunu vurguladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar “Kıbrıs Türk halkının yama olarak yalnızlığa itileceği, tehlikeli entrikalarla anavatandan koparılacağı bir oyuna gelmeyeceğiz” dedi.
Törenlerde yapmış   olduğu konuşmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy Direnişinin üzerinden 60 yıl geçtiğini ve o günlerden bugünlere  Kıbrıs Türkü’nün izolasyonlar ve ambargolar altında mücadelesinin devam ettiğine işaret etti ve “Bu ülkede çocuklarımızı barış, huzur ve güven içinde geleceğe taşımak için soylu  mücadelemizi hala daha sürdürmekteyiz” dedi..
..Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar, Makarios’un, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anlaşmasını, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için bir sıçrama tahtası  olarak gördüğünü  ve bunun için   Kıbrıs Türk halkının, Türk Mücahidinin 21 Aralık 1963’te şanlı tarihine yakışır şekilde  mücadeleler verdiğini ve  anavatanımız Türkiye’nin gerçekleştirdi 20 Temmuz 1974 Barış Harekatının Kıbrıs’ta yeni bir dönemi başlattığını kaydetti..
..Kıbrıs’ta barış , huzur ve güven içerisinde yaşamayı ve bugün Doğu Akdeniz’de bir devlet sahibi olmayı o yıllarda ödenen bedellere borçlu olunduğunu vurgulayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar “Bugün yeni siyasetimiz, eğer bir anlaşma olacaksa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bir Türk devleti olarak bu anlaşmanın bir parçası olacağı şeklindedir. Biz bunu söylüyoruz. Diğerleri bunu söylemiyor. Çok farklı konuşmalar var, kelime oyunlarıyla bu siyasete yapılan haksızlıklar var” diye konuştu..
..Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar, Kıbrıs Türklerini 1974 öncesine götürecek entrika ve oyunlarla, sıfır asker, sıfır garanti ile yalnızlığa ve yok oluşa sürükleyecek bir anlaşmayla  bir yere varılamayacağını herkesin bilmesi gerektiğinin altını çizerek “Federal Çatıda Ayrı Bir Devlet Yoktur, Tek Devlet, Tek Egemenlik Vardır, Kıbrıs Türk Halkının Yama Olarak Yalnızlığa İtileceği, Tehlikeli Entrikalarla Anavatandan Koparılacağı Bir Oyuna Gelmeyeceğiz” dedi..
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar, Kıbrıs Türkü’nün orantısız güçler karşısında verdiği mücadelede birçok şehit ve kayıplar verdiğini ve şehit ailelerinin acısının hala devam ettiğini de kaydederek, örneğin ilk milletvekillerinden Cengiz Ratip’in hala daha kayıp olduğunu, bir mezarının olmadığını ve ailenin acısının devam ettiğini söyledi..
..Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugün Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci Üye olduğunu ve Anavatan’ın desteğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçeğini dünyaya anlatmak ve tanıtmak için yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüldüğüne vurgu yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar “Nerede Olursak Olalım Kıbrıs Türkü Birdir, Bütündür, Tek Yürektir ve Bu Mücadeleyi Sürdürmeye Devam Edecektir” dedi.
Yakın geçmişe dönüp bakacak olursak gün nedeniyle ilk tören, Gaziveren Şehitler Anıtı önünde düzenlendi. Tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal marşı eşliğinde göndere çekildi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gaziveren Anaokulu öğretmeni  Besime Güzen gerçekleştirdi.
Güzen, Kıbrıs Türk halkının adanın bir çok yerinde olduğu gibi Gaziveren’de de eşine az rastlanır bir direniş gösterdiğine işaret ederek , şehitler sayesinde bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşandığını belirtti. Güzen, şehitlerin asla unutulmayacağını da ifade etti. Şiirlerin okunmasıyla devam eden törende Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar da bir konuşma yaptı. Tören duaların okunmasıyla sona erdi.
Anma günü nedeniyle Çamlıköy’de düzenlenen törende protokol sırasına göre çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Lefke İlkokulu Öğretmeni  İnci Kombaycı gerçekleştirdi.
Yapmış olduğu konuşmasında sayın Kombaycı Çamlıköy’de yaşanan direniş hakkında bilgi  vererek, şehitlerin emaneti vatanın emin ellerde olduğunu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşatılacağını dile getirdi. Şiirlerin okunmasıyla devam eden törende KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar bir konuşma yaptı.
Gelinen noktada gerilere dönüp bakacak olursak Rum-Yunan ikilisinin 21 Aralık 1963 Kanlı Noel silahlı saldırılarının ardından 11 yıl boyunca adanın her yanında silahlı katliamlar gerçekleştirdiklerini görmekteyiz. Gerçek şu ki; anavatanımız Türkiye’nin düzenlediği 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı ile Kıbrıs’a barış ve huzur geldi.
Şu gerçeği de hiç ama hiç unutmayalım ki, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı günlerinde Anavatanımız Türkiye çookk iyi niyetlerle harekatı sınırlı tuttu. Ama geliniz, görünüz ki Rum-Yunan ikilisi şimdilerde olası bir siyasi çözümde Türk askerinin adadan çıkmasını şart koşuyor ve de Kıbrıs’ta yan yana iki devletli siyasi çözümü de kabullenemiyor!.. Halbuki; kahraman Mehmetçiklerimizin adanın tümüne sahip olması hiçtendi..
Konu ile ilgili olarak 21 Mart 2024 tarihli Kıbrıs Gazetesinde yer alan “Türkiye İsteseydi , Kıbrıs’ta Kuzey-Güney Diye Bir Şey Kalmazdı” başlıklı makalesinde sayın Akay Cemal: “Gazze’de böyle bir vahşet yaşanırken, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Güney’e Yüklensek Kıbrıs Tamamen Bizimdi” şeklindeki sözlerine bakmak gerek..
..Erdoğan, 4. Kolordu Komutanlı’ğındaki iftarda askerlerle bir araya gelirken yaptığı konuşmada, tüm baskılara rağmen, şayet Türkiye’nin müdahalesi olmasaydı, bugün ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin olacağını ne de Kıbrıs Türklerinin kalacağını belirtti. “Hatta belki de Güney’e yüklenmiş olsaydık, bugünün bir evladı olarak söylüyorum, artık Güney-Kuzey diye bir şey kalmaz, tamamen Kıbrıs bizim olurdu” dedi..
..Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Kıbrıs  Türklerinin yarım asır önce soykırımın eşiğinden döndüğünü, 1974 Barış Harekatı’nda ülkenin dört bir köşesinden Subay, Astsubay ve Er’i ile tam 498 Mehmet’in şehit olduğunu” dile getirdi.
Makalesinde devamla sayın Akay Cemal; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Türkiye’nin amacı, Adadaki soydaşlarını soykırımdan kurtarmak, onların kendi bölgelerinde barış , huzur ve güven içinde yaşamalarını temin etmekti. Eğer niyet tüm ada topraklarını ele geçirmek olsaydı, işten bile değildi. Ancak Türkiye bunu yapmadı..
..Nice köyler, kentler terk edildiği halde, Türk Askeri oralara girmedi ve belirlenen hattın dışına çıkmadı. Yoksa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, Türk Askeri ilerlemiş olsaydı, bugün Kuzey-Güney diye bir şey kalmaz, adanın tümü kontrol altına alınır ve burada sadece Türk Bayrağı dalgalanırdı..
..Esasen dönemin Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Başbakanı Bülent Ecevit, Kıbrıs Barış Harekatı’nın başladığı esnada yaptığı açıklamada “Kıbrıs’a Savaş İçin Değil, Barış İçin Gidiyoruz” demiş ve bunu tüm dünyaya duyurmuştu. O günden bu yana 50 yıl geçti. Kıbrıs’ta savaş değil, barış vardır. Hem Türkler, hem de Rumlar için!.. Kaynak Akay Cemal, Türkiye İsteseydi, Kıbrıs’ta Kuzey-Güney Diye Bir Şey Kalmazdı!.. 21 Mart 2024 tarihli Halkın Sesi Gazetesi, s.10
Sonuç olarak; Kıbrıs Türk Halkına düşen görev temellerinde Mücahit Halkımızın, TMT mensuplarının, kahraman Mehmetçiklerimizin canı ve kanı olan bağımsız ve egemen devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatmak ve tanınmasını sağlamaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sen Çok Yaşa..
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.