banner913
banner932
banner1012

Kararlı olmak!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 27 Ekim 2017, 09:24

 

Dün, on dokuz milletvekili “KKTC Cumhuriyet Meclisine bir önerge vererek  “müzakerelerde Federasyonun bir çözüm modeli olmaktan çıktığına” dair karar önerisi verdi

Ayrıca, önergenin ivedilikle görüşülüp seçimlerden önce meclisten geçmesi için hükümetin ve Meclis Başkanının ve tüm siyasi partilerin gerekli kararlılığı göstermeleri talep edildi.

Güney Kıbrıs ta uzunca bir zamandan beridir Enosis yolundaki hamlelerini pekiştirircesine almış oldukları meclis kararlarına karşı, dün KKTC Meclisine verilen önerge azdır ve de yetersizdir diye düşünüyorum.

Yarım asırdan fazla olan süreci bir tarafa koysak bile, CransMontana görüşmelerin de bir kez daha anlaşılmıştır ki Rumlar ve Yunanlılar çözüm başlığı altında Kıbrıs adasında yaratmak istedikleri düzen, Kıbrıs Türkünü asimilasyona zorlayan bir düzendir. Savunmasız bırakarak yok etmeye yönelik bir uyutmacadan ibarettir!

Başta BM olmak üzere tüm dünya ülkeleri bu gerçekleri bilmelerine rağmen görmezden gelmektedir!

Her ne kadar 15 Kasım 1983 te KKTC nin ilan edilişindeki Bağımsızlık Bildirgesi,  “bu adada yan, yana yaşamaya mecbur bulunan iki halkın aralarındaki bütün sorunları, eşit düzeyde müzakerelerle, barışçı, adil ve kalıcı bir çözüme ulaştırmanın mümkün ve zorunlu olduğu görüşüne sımsıkı bağlı olduğu,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanının iki eşit halk arasında ortaklığının bir federasyon çatısı altında yeniden kurulmasını ve sorunların çözümlenmesini kolaylaştırabileceğine”vurgu yapıyordu.

Gerektiği takdirde Bağımsızlık bildirgesindeki bu içerikler iptal edilerek yeni bir yol haritasına fırsat verilebilinir.

Dün gerçekleştirilen girişimle ve böyle bir önergeyi KKTC Meclisine vermekle,

Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasını Enosis’e uyarlayan, adanın tamamında egemen olmak adına her melaneti ortaya koyan Güney Kıbrıs a haksızlık mı yapmış oluyoruz?

Bir başka acı gerçek, Rum ve Yunan tarafında niyetleri alenen ortaya koyar açıklamalar yapılmakta olduğu halde, hala daha sayın Cumhurbaşkanı verdiği demeçlerde, beyanatlarda yeni bir müzakere sürecine kapıyı aralık tutacak ifadelere yer vermektedir!

Rumlar bas, bas bağırarak Enosisten bir adım gerilemediklerini söylüyorlar.

Güvenlik ve garantileri asla kabul etmeyeceklerini her fırsatta dile getiriyorlar, acaba  biz neyin peşindeyiz?

Artık yol ayırımına gelinmiş bulunmaktadır!

Ocak 2018 de hayata geçirilecek olan erken genel seçimler, Kıbrıs Türkünün yüzleşmiş olduğu gerçekler doğrultusunda bir tercihi gerektirecektir.

Ya teslimiyete sıcak bakma temayülünde bir yola gidilecek, ya da KKTC nin yaşatılması doğrultusunda kararlı adımların atılmasına geçilecektir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.