banner913
banner932
banner1012

Küvette Yaşayan Adam: George Fowler

banner1020

Gün geçmiyor ki garip bir hikayeye daha şahit olmayalım! İstifçilik bazen bir hayat tarzı olabiliyor. İşte karşınızda bu sebeple hayatını epey kısıtlamak zorunda kalan biri…

banner974
Küvette Yaşayan Adam: George Fowler

banner971

 

 

George Fowler, Güney Afrika’da kendi halinde yaşayan insanlardan biri. 72 yaşındaki bu adamın yaşantısı bir noktada diğer insanlardan ayrılıyor.

hoarding

Nasıl mı? Kendisi acayip derecede biriktirme meraklısı. Hatta eline geçen hiçbir şeyi atmıyor da diyebiliriz.

tum-yasami-buarada-geciyor-george-fowler-kuvet-banyo-istifci-1455287

Evindeki sınırlı alan yüzünden bisikletini bile küvette tamir eden George’un bu ilginç yaşamına şahit olmamızı sağlayan isim ise fotoğrafçı Corinna Kern.

f3e230f29211486b-Foto_Corinna_Kern_5_srgb2

Kern, bu ilginç adamdan epey etkilenmiş olacak ki onun bu yaşamını en doğal haliyle fotoğraflamak için kendisiyle bir yıl geçirmiş. Bu bir yılda ise kendi gözlemlerine dayanarak George’da yaşlılığını gördüğünü söylüyor.

tum-yasami-buarada-geciyor-george-fowler-kuvet-banyo-istifci-1455292

George’un evi öylesine saçma şeylere ev sahipliği yapıyor ki kendisi tüm doğal ortamını küvette geçirmeye başlamış. Örneğin kıyafetlerini küvette yıkıyor, kahvesini küvette içiyor, bulaşıkları küvette yıkıyor hatta yemeklerini bile orada yiyormuş.

tum-yasami-buarada-geciyor-george-fowler-kuvet-banyo-istifci-1455285

George maalesef oğlunu da kendisi gibi yetiştirmiş durumda. Birlikte kullanılmayan eşyalar toplamaya giden baba-oğul her geçen gün evi daha da doldurmaya devam etmekte.

1410394257581_wps_51_Photographer_Corinna_Kern

Yıllar sonra yatak odasındaki yatağına uzanan George burada sadece fotoğraf çektirmek için durabiliyor. Daha fazla eşya toplayabilmek için bulaşık kirliliğini de sıfıra indirgeyen George öğünlerinin çoğunu dışarıdaki kafelerde geçiştiriyor.

tum-yasami-buarada-geciyor-george-fowler-kuvet-banyo-istifci-1455291

Merak edenler için bu hastalığın tıptaki ismi ise Dispozofobi. Bu hastalıkta hastalar genellikle tedavi olmak için bir istekte bulunmazlar. Tedavinin zorunlu olduğu durumlarda ise Bilişsel davranışçı terapiler, kısmen de olsa fayda sağlayabilmekte.

biriktirme-hastaligi-8-e1496748169849

Yakınınızda bulunan bir Dispozofobi hastasını tanımanız için belirtiler ise şöyle;

– Gerekli gereksiz her şeyi biriktirme eğilimi
– Topladıklarını asla atamama, bunları birisi atmaya çalıştığında öfkelenme ve ileri düzeyde rahatsızlanıp kaygı duyma.
– Kişinin sosyal hayatında da çeşitli derecelerde davranış bozuklukları göstermesi
– Genellikle toplanan eşyalar arasında bir benzerlik ya da bir bağlantı olmaması.
– Genellikle kontrolsüz biriktirme nedeniyle ev ve işyerlerinde hareket alanı pek olmaması. Yatak odasından banyoya kadar nerdeyse tüm odaların eşya ile dolu olması.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.