banner913
banner932
banner1012

Tezgah Cafe'den Tiramisu tarifi

banner1020

Retro tarzda dizayn edilmiş Lefkoşa Asmaaltı’nda bulunan Tezgah Cafe, kahvenin yanına lezzetli ev yapımı tatlılar sunuyor. Bu hafta Gurme köşemizde Tezgah Cafe İşletmecisi ve şefi Buğçe Küçük ev yapımı Tiramisu tarifini bizlerle paylaştı.

banner974
Tezgah Cafe'den Tiramisu tarifi

banner971

Tiramisu Cup
Malzemler
•    1 paket kedi dili bisküvi 
•     250 ml taze krema 
•    500 gr mascarpone
•    3 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılacak)
•    2 çorba kaşığı su
•    Yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
•    1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Kedi dili Bisküvileri ıslatmak için 
•    3 doubblelongshot taze çekilmiş espresso


Nasıl yapılır?
•    Krema katılaşana kadar çırpılır üzerine mascarpone ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpıp bir kenara alın.
•    Yumurtanın beyazını katılaşana kadar çırpın.
•    Ayrı bir kapta yumurtanın sarısını, toz şekeri,2 çorba kaşığı suyu, vanilya özütünürengi değişene kadar çırpın.Üzerineyumurtanın akını ilave edin spatula ile karıştırın ve en son kremayıa ilave edip karıştırmaya devam edin.
•    Kedi dili bisküvileri bir kaç saniye  espressoya batırın,kupların altına yerleştirin.
•    Üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı  i̇lave edin. Bisküvilerin her tarafına gelecek şekilde yayın.
•    Kremanın üzerine kakao eleyin.
•    Dinlenmiş olan tiramisu üzerine kakao serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun :)

Hobisi işi oldu

Tezgah Cafe işletmecisi Buğçe Küçük, hobisini işe dönüştererek tarihi bir mekanda tarihin bir parçası olmak için fidan diktiğini söyledi. Uluslararası İlişkiler Mezunu olan Buğçe Küçük, AB ilişkileri üzerine master yaptıktan sonra Türkiye’de tezi olan terör üzerine çalıştı. Terör mağdurları çocuklar için projeler hazırlayan Küçük, 10 yıl Türkiye’de kaldıktan sonra Kıbrıs’a döndü. Kıbrıs’ta kurumsal bir şirkette çalıştığı sırada evde yaptığı tatlılar üzerine bir blog açtı. Blogda ve sosyal medyada yayınladığı tarifleri büyük beğeni topladı ve talep almaya başladı. Bunun üzerine Buğçe Küçük hobisi işe dönüştürmeye karar verdi ve Tezgah Cafe’yi 19 Mayıs 2016’da hizmete açtı. Surlariçinde olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Buğçe Küçük “kafamızı dinleyip, huzur bulacağımız bir yer istedik” dedi. Surlariçini “özümüz” olarak niteleyen Küçük, enerjisi yüksek, tarihi değerlerin olduğu bir bölgede Atalarına bir borcu olduğunu söyledi.

Turizm ve gastronomi okuyan öğrencilerin staj yapmak için gelip çalıştığını, bunun yanında annesi ve eşinin de gelip kendileriyle birlikte çalışmasıyla kalabalık  çalışan sayısı var. Müşterilerin de zaman zaman kendilerine pasta yapıp getirmeyi önerdiğini belirten Buğçe Küçük bu teklifleri de hiç reddetmediğini söyledi. Küçük, öğrenmenin yaşı olmadığını staj yapan arkadaşlardan karşlıklı birşeyler öğrendiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs mutfağı tatları ile dünya mutfağını harmanladıklarını beliten Küçük, tatlıları doğaçlama yaptığını ifade etti.  Hedeflerinin her yıl yeni bir şey katmak olduğunu belirten Küçük, Kobigem’in finans ettiği Eat Good projeleri olduğunu söyledi. Bu projede glutensiz şekersiz ve nişastasız tatlılar yaparak alerji ve şekeri olanlar için dışarıda tatlı yiyecebilecekleri bir nokta haline gelmek yanında bu ürünleri başka yerlerde de satışa çıkarma hedefindeler.

Şansının aileden gelen damak zevki ve yetenek olduğunu belirten Buğçe Küçük, Tezgah Cafe’nin her gün sabah 9’dan gece 12’ye kadar açık olduğunu ve kahvaltı seçenekleri de olduğunu sözlerine ekledi. Her Cuma akşamı Tezgah Cafe’de canlı müzik de var.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.