banner913
banner932
banner1012

Şef Emre Yaman’dan Tavuklu Alfredo Soslu Tagliatelli

banner1020

Bu haftaki GURME bölümümüzde Girne’de faaliyet gösteren The House Lounge Bar and Restaurant’a konuk olduk. The House Lounge Bar and Restaurant ‘ın şefi Emre Yaman, Halkın Sesi Gurme için Tavuklu Alfredo Soslu Tagliatelli pişirdi.

banner974
Şef Emre Yaman’dan Tavuklu Alfredo Soslu Tagliatelli

banner971

Tavuklu Alfredo Soslu Tagliatelli’nin malzemeleri;

Yarım paket tagliatelli makarna

3 çay kaşığı tuz

1.5 litre sıcak su

Sos için;

2 yemek kaşığı tereyağ

2 adet küçük tavukgöğsü

7-8 adet mantar

1 paket süt kreması

1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (kaşar peyniri de kullanılabilir)

1 diş ezilmiş sarımsak

2 çay kaşığı fesleğen

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Makarnayı sıcak suya koyun, tuzunu atın ve 10-11 dakika kadar haşlayın. (diriliği size kalmış, daha fazla da haşlayabilirsiniz). Haşlanan makarnayı süzüp bir kenarda bekletin. (makarnayı suya tutmayın).

Sosun hazırlanışı:

Tavukları ve mantarları jülyen doğrayın, sarımsağı ezin. Tereyağını bir tavada eritin. Önce tavukları birkaç dakika pişirin, mantarı ekleyin ve ikisini 5 dakika daha pişirin. Kremayı ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Sonra sırasıyla sarımsak, fesleğen, tuz ve parmesan peynirini ekleyin. Kıvamı biraz koyulaşıncaya kadar pişirin yaklaşık 7-8 dakika. Kremayı ekledikten sonra ocağın altını kısın. Süzülmüş makarnayı sosa ekleyerek biraz karıştırın. Yemeğimiz servise hazır.

Dünya mutfağı Kıbrıs ürünleriyle yapılıyor

Şefimizin ekibiyle beraber hazırladığı yemeğimizi tadarken gerçekleştirdiğimiz sohbette şefimiz ve The House ile ilgili bilgiler aldık. 28 yaşındaki genç bir şef olan Emre Yaman, İstanbul’un ünlü restoran ve otellerinde çalıştıktan sonra Dubai’de bir otelde şef aşçı olarak çalıştı. Dubai’den sonra Kıbrıs’a gelen Emre Yaman, tamamen yerli ürünler kullanarak değişik tatları Kıbrıslıların damak zevkine sunuyor.

The House Lounge Bar and Restaurant ise dünya çapında tatları başarılı ekibiyle hazırlayıp misafirlerine sunuyor. Salı günleri kapalı olan restoran uluslararası lezzetleri Kıbrıslıların beğenisine sunuyor.

Restoran Kıbrıs Evi havasında tasarlandı

Arkın Group çatısı altında, The Colony Hotel'in karşısında,2010 yılı Haziran ayında açılan, Girne'nin merkezine yakışan güzellikte olan The House ve yanında bulunan The Garden İngiltere'nin ünlü RPW iç dizayn firması tarafından tasarlanmıştır. Eski Kıbrıs evi havasını yaşatmak için yeniden tasarlanan restoran da ayrıca Kıbrıs Zeytin ağacından yapılan masalar da kullanılmıştır. Ayrıca Restoranın mobilyaları özel olarak seçilmiş olup belli bölümlerinde dünyanın farklı yerlerinden gelen resimlerle dekore edilmiştir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.