banner913
banner932
banner1032

“Uluslararası toplum, hukuk ihlaline derhal cevap vermeli”

banner1020

Rum Meclis Başkanı Dimitriu, Türkiye’nin meydan okumalarına ve hukuksuz faaliyetlerine devam ettiğini söyledi

banner974
“Uluslararası toplum, hukuk  ihlaline derhal cevap vermeli”

banner971
Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Abdul Latif Raşid’i kabul eden
Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına ve Genel Sekreter’in beklenmekte olan temsilci atamasına atıf yaptı.
Dimitriu, Rum tarafının, BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları ve uzlaşılmış çerçeve içerisinde çözüm bulmak hedefiyle müzakerelere Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlama hedefine bağlı olduğunu söyledi.
“Türkiye’nin Güney Kıbrıs ve diğer ülkelere yönelik meydan okumalarına ve hukuksuz faaliyetlerine devam ettiğini” öne süren Annita Dimitriu, “Türk istila ve işgalinin oldubittilerine meşruiyet kazandıracak olan iki devlet çözümünü kabul etmemiz söz konusu değil. Uluslararası toplum her türlü uluslararası hukuk ihlaline karşı derhal cevap vermeli ve çifte standart mantığını terk etmelidir” ifadelerini kullandı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.