banner913
banner932
banner1012

Mavroyannis, Türkiye'yi Gutteres'e şikayet etti

banner1020

banner974
Mavroyannis, Türkiye'yi Gutteres'e şikayet etti

banner971

Güney Kıbrıs’ın BM’deki Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Andreas Mavroyannis, Rum Yönetimi’nin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığının dış sınırlarıyla ilgili coğrafi koordinatların bulunduğu liste sunmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini savundu.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre, konuyla ilgili BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e 20 Ocak’ta mektup gönderen (mektubun Salı günü BM Güvenlik Konseyi Genel Kurulu’nda resmi belge olarak dağıtıldığı belirtiliyor) Mavroyannis, Türkiye’nin Daimi Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu’nun 13 Kasım tarihli mektubunda bulunan tezleri ve ileri sürdükleri “mesnetsiz iddiaları” reddettiğini kaydetti.
Mavroyannis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarıyla ilgili hiçbir hukuki şüphe olamayacağını ve bu hakların geçerliliğinin, Türkiye’nin yasadışı faaliyetlerinden etkilenmediğini” öne sürdü.
Türkiye’nin sunduğu coğrafi koordinatların hukuki zemininin bulunmadığını ve Rum Yönetimi için hiçbir hukuki sonuç doğurmadığını söyleyen Mavroyannis, Türkiye’nin bu faaliyetinin uluslararası hukuk ile tamamen ters olduğunu iddia etti.
Mavroyannis, Türkiye’nin, adaların deniz bölgesi hakkı bulunmadığına dair ifadelerinin uluslararası hukuk ile BM’nin Deniz Hukuku Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu savundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.