banner913
banner932
banner1012

Kasulidis: "Hindistan stratejik ortak"

banner1020

Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın tüm müteşebbis alanlarda yatırım fırsatı sunduğunu ayrıca Güney Kıbrıs’ın Hindistan’ın, Avrupa Birliği ile ekonomik ve sosyal ilişkileri güçlendirmesine yardımcı olabileceğinden de söz etti

banner974
Kasulidis: "Hindistan stratejik ortak"

banner971
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Hindistan’ın Güney Kıbrıs’ın stratejik ortağı olduğunu ifade etti.
Alithia gazetesi, Kasulidis’in, Limasol’da gerçekleştirilen Güney Kıbrıs-Hindistan Ekonomik ve Müteşebbis Forum’unda yapmış olduğu konuşmaya yer verdi.
Habere göre Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın tüm müteşebbis alanlarda yatırım fırsatı sunduğunu ayrıca Güney Kıbrıs’ın Hindistan’ın, Avrupa Birliği ile ekonomik ve sosyal ilişkileri güçlendirmesine yardımcı olabileceğinden de söz etti.
Rum ekonomisinden de söz eden Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın finans, yenilenebilir enerji, teknoloji, araştırma, inovasyon, denizcilik, eğitim ve kültür alanında sağladığı fırsatlardan bahsetti.
Kasulidis
Alithia gazetesi bir başka haberinde ise Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in RIK’e yapmış olduğu açıklamaya yer verdi.
Habere göre Kıbrıs sorunundan söz eden Kasulidis, mevcut aşamada hükümetin, Türkiye’nin, KKTC’nin siyasi açıdan yükseltilmesine yönelik isteklerini önlemeye odaklandığını belirtti.
Kasulidis, bu konunun, Hintli mevkidaşı ile ele aldığı konulardan olduğunu da belirterek Hindistan’ın, Afrika devletleri aracılığıyla KKTC’nin yükseltilmesine ilişkin  Türk metotlarını önleme çabasına katkı koyabileceğini savundu.
Yeni Delhi’nin, büyük etkiye sahip olduğu Afrika ülkelerinde 38 elçiliğe sahip olduğunu belirten Kasulidis, Hindistan’ın Rum Yönetimi’nin tezlerini etkili bir şekilde ileriye götürebileceğinden de bahsetti.
Hindistan Dışişleri Bakanı
Politis gazetesine göre Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ise ekonomik forum çerçevesinde yaptığı konuşmasında, Güney Kıbrıs’ın, ülke olarak büyüklüğünden daha fazla Hindistan’da yatırım faaliyetleri geliştirdiğini ifade etti.
Güney Kıbrıs’ın, Hindistan’daki büyük yatırımcılardan biri olduğunu ifade eden Hintli Bakan, bu yatırımın 12 milyar doları geçtiğini söyledi.
Jaishankar, pandeminin yarattığı düzensiz durum ve uluslararası gelişmelere rağmen ikili ticaretin 214 milyon dolara ulaştığını ifade etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.