banner913
banner932
banner1032

Karadağ Cumhurbaşkanı, AB için destek istedi

banner1020

Güney'i ziyaret eden Karadağ Cumhurbaşkanı Milatovic, Rum lider Hristodulidis'ten AB dönem başkanlığı yapacağı süreçte ülkesinin AB üyelik çabalarına destek istedi

banner974
Karadağ Cumhurbaşkanı, AB için destek istedi

banner971
Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Güney Kıbrıs’a geldi ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’le önceki gün görüşme yaptı.
Milatovic, Güney Kıbrıs’tan AB dönem başkanlığı yapacağı süreçte ülkesinin AB üyelik çabalarına destek istedi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros’un haberine göre, Milatovic, Rum Başkanlık Sarayı’ndaki görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, AB adayı Karadağ’ın, Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığı yapacağı 2026’da daha çok üyelik başlığını tamamlamayı başarmayı umduğunu söyledi.
Hristodulidis ise 2028’e kadar AB’ye üyelik hedefleyen Karadağ’ın, Avrupa müktesebatına daha çok uyum sağlama çabasına destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanlığı yapacağı 2026’da Karadağ’a etkin katkıda bulunabilme umudunu dile getiren Hristodulidis, Karadağ’ın Kıbrıs sorununda ilkelere dayalı tavrına da teşekkür etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.