banner913
banner932
banner1032

Güney Kıbrıs-Girit arasındaki elektrik bağlantısı kurulacak

banner1020

Güney Kıbrıs-Girit arasındaki elektrik bağlantısı “Great Sea Interconnector” olarak yeniden adlandırıldı

banner974
Güney Kıbrıs-Girit arasındaki elektrik bağlantısı kurulacak

banner971
Güney Kıbrıs-Girit arasındaki elektrik bağlantısının “Great Sea Interconnector” olarak yeniden adlandırıldığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, bugüne kadar “Eurasia Inerconnector” olarak bilinen projenin yanında, Güney Kıbrıs-Girit elektrik bağlantısı için “Great Sea Interconnector” isminin kullanılacağını ve bunun, projenin yeni uygulayıcısı olan Yunanistan “Bağımsız Elektrik İletim Operatörü” (ADMIE) tarafından kararlaştırıldığını yazdı.
Gazete, ADMIE CEO’su Manusos Manusakis’in bu akşam, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis tarafından kabul edileceğini ve Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’nun da bu kabulde hazır bulunacağını kaydetti.
Haberde, Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letimbiotis’in, bu projenin Güney Kıbrıs’ın elektrik tecridini kaldıracağını ve Doğu Akdeniz’de yeni bir enerji koridoru açacağını söylediği belirtildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.