banner913
banner932
banner1032
banner1038

Derinya ve Aplıç yolları için AB ayrıntılı başvuru bekliyor

banner1020

Avrupa Komisyonu’nun Derinya ve Lefke sınır kapılarında ara bölgede kalan yolların onarımı için ödenek vermeye hazır olduğu ancak  ayrıntılı bir başvurunun yapılmasını beklediği iddia edilmekte

banner974
Derinya ve Aplıç yolları için AB ayrıntılı başvuru bekliyor

banner971

Avrupa Komisyonu’nun Derinya ve Lefke sınır kapılarında ara bölgede kalan yolların onarımı için ödenek vermeye hazır olduğu ancak  ayrıntılı bir başvurunun yapılmasını beklediği ileri sürüldü.

Alithia gazetesi Kıbrıs Türk ve Rum siyasi partilerin sınır kapılarına yaptıkları ziyaretle de ortaya çıktığı üzere, çalışmaların iyi gittiğini, ancak her iki sınır kapısında da ara bölgede bulunan yolun bir kısmının düzeltilmediğini yazdı.

Geçiş Kapıları Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Rum heyetinin başkanı Sotos Zakheos’un AB’den ödenek beklendiği ve hali hazırda gerekli talepte bulunulduğunu söylediğini anımsatan gazete, Komite’den kaynakların, Derinya ve Lefke sınır kapılarının, Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde 2015 Ağustos ayında bu yana AB’nin onaylanan projeleri içerisine bulunduğunu aktardı.

Habere göre 2015 yılında Güven Yaratıcı Önlemler çerçevesinde anlaşmaya varıldığını ve 2015 Kasım ayında iki toplumlu komite adına UNFICYP’in talebi üzerine 2 milyon 108 bin Euro’nun, ara bölgenin kuzeyindeki çalışmalar için onaylandığını savunan Komisyon’dan kaynaklar, “Biz Komite olarak finansmana ilişkin ayrıntılı başvuru almamız durumunda daha para vermeye hazırız” dedi.

Bahse konu kaynaklar, “ayrıntı” kelimesinin üzerinde durarak, Komisyon’un belirli bir miktar tanımlanmaksızın finansmana ilişkin genel bir talep aldığını belirtti.

Aynı kaynaklar, ne kadar istendiği, neden istendiği gibi konularda ayrıntılı başvurunun gerektiğini belirttiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.