banner913
banner932
banner1012

Almanya, Türkiye’ye kalkan oldu

banner1020

Almanya’nın, Türkiye’nin etrafına koruma kalkanı olduğuna ve Rum Dışişleri Hristodulidis’in kapalı Maraş açılımı nedeniyle Türkiye’ye karşı yaptırım seçenekleri kapitalize etme çabalarını çok zorlaştırdığına dikkat çekildi

banner974
Almanya, Türkiye’ye kalkan oldu

banner971
Almanya’nın Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri konusunda Türkiye’ye “arka çıkıp Rum ve Yunan tezlerinin içini boşalttığı, bu durumun Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in Türkiye’ye yönelik yaptırım seçenekleri listesini kapitalize etme çabalarını zorlaştırdığı bildirildi.
Güney’de yayımlanan Haftalık Kathimerini’ye göre Alman temsilci, Avrupa Komisyonu’nun diplomatik düzeydeki COELA (Genişleme Grubu) toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj ve faaliyetlerinin Güney Kıbrıs’ın ve Yunanistan’ın toprağında değişiklik yapmadığı sürece (no change on the soil) yasadışı addedilemeyeceğini vurguladı.  
Gazete Alman temsilcinin bu ifadesi ile Rum ve Yunan tezlerinin içini boşalttığını yazdı.
Habere göre Alman temsilci Avrupa Komisyonu’nu, Brüksel’in yayımladığı son yıllık rapora (7, 69 ve 70’inci sayfalar) da geçen: “Türkiye’nin Kıbrıs’ın ve Yunanistan’ın MEB’inde yasadışı faaliyetlerde bulunduğu (illegal drilling activities, illegal hydrocarbon exploration and drilling activities by Turkey in the maritime zones of Cyuprus and Greece” ifadesi nedeniyle suçladı. Bu ifadenin uluslararası hukuka uygun olmadığını da ekledi.
Gazete Alman temsilcinin, bu sözleriyle “bundan sonraki raporlarda Türkiye hakkında benzer ifadeler kullanmaması için Komisyon’un kulağını çektiğini” yazdı
Gazete Almanya’nın bu tavrının Türkiye’nin etrafına koruma kalkanı olduğunu ve Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in kapalı Maraş açılımı nedeniyle Türkiye’ye karşı yaptırım seçenekleri listesini (option paper/list) kapitalize etme çabalarını çok zorlaştırdığına dikkat çekti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.