banner913
banner932
banner1032

“AB, Kıbrıs için birleştirici bir güç olmalı”

banner1020

Rum lider Hristodulidis, “Avrupa Birliği, Türk işgalinin 50 yıl akabinde hala daha Türk işgali altında olmaya devam eden son bölünmüş üye devleti için katalizör birleştirici bir güç olmalı” dedi

banner974
“AB, Kıbrıs için birleştirici bir güç olmalı”

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Bükreş’te gerçekleştirilen Avrupa Halk Partisi kongresindeki konuşmasında, Avrupa Halk Partisinin ülkenin yeniden birleşmesi çabalarında istikrarlı ve belirgin bir şekilde Güney Kıbrıs’ın tarafında durduğunu savundu.
Hristodulidis, Avrupa Birliğinin, ileri sürülen “Türk işgalinin 50 yıl akabinde hala daha Türk işgali altında olmaya devam eden son bölünmüş üye devleti için katalizör birleştirici bir güç olması gerektiğine kesinlikle inandığını” da vurguladı.
Hristodulidis, ileriki aylarda Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümünün sağlanması için müzakerelerin hızlı bir şekilde yeniden başlamasıyla ilgili çabalarında, geniş siyasi ailelerinin ve AB kurumsal organlarının liderliklerinin desteğine güvendiklerini de söyledi.

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.