banner913
banner932
banner1012

"Yeniboğaziçi Belediyesini hukuk yoluna davet ediyoruz"

banner1020

banner974
"Yeniboğaziçi Belediyesini hukuk yoluna davet ediyoruz"

banner971

Yeni Boğaziçi bölgesindeki Salamis ormanlık alanında bir süreden beridir Belediye ile Kamp-Der üyeleri arasında yaşanan gerilimde tansiyon düşmüyor.
Yeni Boğaziçi Belediyesi Kamp-Der yesi karancılara bölgeyi boşaltmaları için bugün sabah yazı göndermesinin ardından Kamp-Der yönetimi az önce yazılı bir açıklama yaparak e, Salamis Kampçıları Koruma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği (Kamp-Der) 2019 kira ödemesinin yanı sıra, 2020 kira taksidini, Turizm Bakanlığına ödediği belirtilerek, Beldiyeyi hukuk yoluna davet etti.
Kamp-Der Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Baturalp tarafından yapılan açıklama şöyle:
Salamis Kampçıları Koruma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneğinin (Kamp-Der) yönetimindeki, kamp alanına yönelik çeşitli iddialar ortaya atan Yeniboğaziçi Belediyesini hukuk yoluna davet ediyoruz. Kamp-Der’in kirasında bulunan Kolimpos Alçak Orman Arazisi içerisindeki kampın, 2019 yılında kira sözleşmesi sona erdi. Ancak, varılan sözlü mutabakat çerçevesinde, Salamis Kampçıları Koruma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği (Kamp-Der) 2019 kira ödemesinin yanı sıra, 2020 kira taksidini, Turizm Bakanlığına ödemiş bulunmaktadır.

Kamp-Der’in ödemiş olduğu 2019 ve 2020 kira ücretleri sonrasında, yasal kiracı statüsü elde ederken, iddia edildiği gibi kaçak veya yasa dışı kiracı olmadığını aksine yasal kiracı olduğunu kamuoyuna duyurmak isteriz. Bunun dışında, pandemi döneminde tankerlerin kamp alanına su vermesi Yeniboğaziçi Belediyesi tarafından engellenirken, konu tarafımızca mahkemeye intikal ettirilmiş ve Kamp-Der ara emri alarak, bu davayı kazanmıştır.

Kirasını bir tamam ödeyen Kamp –Der, bu nedenle yasal kiracı statüsünü kazanırken, Yeniboğaziçi Belediyesi'nin, orman yolunu ve kampa giriş yolunu kapatma yetkisi olmadığını belirtmek isteriz. Yeniboğaziçi Belediyesi'nin yol kapatma açıklaması sonrasında, konu mahkemeye tarafımızca yeniden intikal ettirilmiş olup, bu konuda hukuki zeminde karar üretilme talebinde bulunulmuştur. Mahkeme yapılan istidayı görüşürken, Yeniboğaziçi Belediyesi'nin, yol kapatma açıklamasını, hukuka aykırı buluyoruz ve belediye yetkililerini hukuk yoluna davet ediyoruz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.