banner913
banner932
banner1012

Yeni araç muayene sistemi için ilk adım

banner1020

Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye'nin kamu kuruluşları arasında imzalanacak protokol sonrası 50 milyon Euro'ya mal olacak araç muayene sistemi kurulacak

banner974
Yeni araç muayene sistemi için ilk adım

banner971

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) iştiraki Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A. Ş. (ICAS International Conformity Assesment Service Inc.) Genel Müdürü Hakan Ergin’i kabul etti.
Görüşmede, “yenilenecek olan araç muayene sistemi ile ilgili” bakan Arıklı ile görüş alışverişinde bulunan Ergin, ICAS’ın bu alandaki bilgi ve tecrübesini KKTC’ye aktarmak istediklerini ifade etti.
Kamu kuruluşu olması nedeniyle kar amacı gütmediklerini belirten Ergin, yeni araç muayene sistemi ve muayene istasyonlarının yapımı için 50 milyon Euro’luk yatırım öngördüklerini kaydetti.
“Temel hedefimiz; AB direktifleri ile uyumlu, kendi kendini çevirebilen bir yapı oluşturmaktır” diyen Ergin, yapılacak yatırım sayesinde KKTC vatandaşlarına istihdam imkanı doğacağını belirtti.
Belgelendirme, deney, laboratuvar, test, metroloji ve kalibrasyon, gözetim ve muayene, eğitim ile teknik müşavirlik ve raporlama gibi pek çok alanda faaliyet gösteren ICAS, Azerbaycan, Moldova ve Katar’da çeşitli projeler yürütüyor.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı , geçmiş tecrübelere dayanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kamu kuruluşlarıyla çalışmanın her zaman KKTC’nin yararına olduğunu belirtti. ICAS ile araç muayene sisteminin yenilenmesi konusunda iş birliğinin faydalı olacağını belirten Arıklı, bu konuda ilgili bakanlıklar arasında imzalanacak bir protokolden sonra bu konuda start verileceğini söyledi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.