banner913
banner932
banner1032

“Yasalar var, ancak niyet gerekiyor"

banner1020

banner974
“Yasalar var, ancak niyet gerekiyor"

banner971
Mühendis ve Mimar Odaları Birliği  Başkanı Seran Aysal "Var olanları ne kadar uyguluyoruz, yeteri kadar önemsiyor muyuz?” diye sordu
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği  Başkanı Seran Aysal, en çok can kaybı ve iş kazalarının inşaat alanında olduğuna dikkat çekti.
Sorunun kültürel bir sorun olduğunu ifade eden Aysal, farkındalık ve eğitimin önemine değinerek geçmiş dönemlerde İnşaat Mühendisleri Odası'nın tüm taşeronlara eğitim verdiğini hatırlattı.
“Yasalar var, ancak niyet gerekiyor. Var olanları ne kadar uyguluyoruz, yeteri kadar önemsiyor muyuz?” diye soran Aysal, Çalıştaydan çıkacak sonucun birinci basamakta ne yapacaklarını kendilerine anlatacağını kaydetti.
İş sağlığı ve güvenliğinin sadece koruyucu donanımlara indirgenmemesi gerektiğinin de altını çizen Aysal, çok iyi durumda olan şantiyeler ve iş yerlerinin olduğunu ancak ilerlemenin yeterli olmadığını kaydetti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.