banner913
banner932
banner1012

"Su alt yapısına zarar verecek kazılarda yasal işlem başlatılacak"

banner1020

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu, tüm vatandaşlara ve işletmelere; ülkede nerede olursa olsun bir kazı yapılacağında kesinlikle Su Dairesi’ne bildirimde bulunmaları çağrısında bulunarak, bunun bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, habersiz yapılan kazılarda altyapıya zarar verilmesi durumunda yasal işlem uygulanacağı uyarısında bulundu

banner974
"Su alt yapısına zarar verecek kazılarda yasal işlem başlatılacak"

banner971

Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetin eleştirilerini değerlendiren Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı NazımÇavuşoğlu, “CTP’nin muhalefette hep yapacağını söylediği veya eleştirdiği konuları iktidarda yapmaktan kaçtığı” görüşünü ifade ederek, CTP’ye siyasi yaşamını ülkeye katkı sağlayacak şekilde sürdürmesini temenni etti.

Çavuşoğlu, ilk olarak tüm vatandaşlara ve tüm kesimlere; kesinlikle kazı yapılacağında Su Dairesi’ne bildirimde bulunmak zorunda olunduğunu anımsatarak, “hoyratça cesaretle yapılan kazılarda o bölgedeki fiber kablo ve su hatlarına zarar verilmesinin vatandaşları mağdur ettiğini” kaydetti.

Çavuşoğlu, Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan “lakaytlık” açıklamasının tüm ülkeyi kapsadığına inanç belirterek, ülkenin alışkanlıkları, ekonomik yapısı ve dairelerin işleyiş biçimi gibi konuların masaya yatırıldığında, ülkede çok daha çağdaş ve dinamik bir yönetim yapısı olması gerektiğinin görüleceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, su şebekelerine veya altyapıya kim zarar verirse yasal cezai müeyyidesinin yapılacağı uyarısında da bulundu. Çavuşoğlu, şu anda kazıdan etkilenen tüm bölgelere suyun iletildiğini de ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’den gelen suyun şu anda ülkenin yüzde 80’ine ulaştığını ifade ederek, hiçbir belediyenin zarar etmediğini, hatta suyun artı gelir olduğunu vurguladı.

Tarım sulama projelerinin de neredeyse tamamlandığını, bu gelişme üzerine ihaleye çıkılmasını istediklerini, DSİ ile yaptıkları görüşmeler kapsamında da tünel projesi ve Güzelyurt sulama projesinin ihaleye çıkılabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, ayrıca tüm ülkeye su ulaşabilmesi için de 200 kilometrelik bir altyapıya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, ülkede su ile ilgili yapılacak tüm kullanım ve zirai altyapı yatırım ve çalışmalarının ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla tamamlanabileceğini, çünkü KKTC’de bu altyapıları yapabilecek bir kaynak olmadığını vurguladı.

Geçiş döneminin devam etmesi gibi bir düşünceleri olmadığını, bu konuda teknik ve hukuki olarak çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Çavuşoğlu, kuyu izinleri ile ilgili olarak da üzerlerinde çok büyük bir baskı olduğunu ve bazı çok büyük ihtiyaçlı bölgelere bazı izinler verdiklerini söyledi.

Kuraklık ile ilgili bölge bölge çalışmaya başladıklarını da söyleyen Çavuşoğlu, süt konusunda yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi ve şu anda sütte ciddi bir performans gösterildiğini, kaliteyi artırmak için de gerekli düzenlemelerin yapıldığını, küçükbaşta da belli kuralların uygulandığını anlattı.

Nazım Çavuşoğlu, mazot konusunda da hükümetin çiftçilere sözü olduğunu ifade ederek, bu ödemenin bir şekilde yapılacağını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.