banner913
banner932
banner1012

Soyer’in borcu Vaiz ailesini evinden ediyor

banner1020

Sağlık Eski Bakanı Eşref Vaiz’in Eşi Dr. Gülgün Vaiz, Eski Başbakan Soyer ile eşi Eşref Vaiz arasındaki kefillik meselesi nedeniyle oturdukları evi kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını anlattı

banner974
Soyer’in borcu Vaiz ailesini evinden ediyor

banner971
 
Sağlık Eski Bakanı Dt. Eşref Vaiz’in Eşi Dr. Gülgün Vaiz, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamasında herkesin öğrenmesi gereken gerçeklerin olduğunu söyledi.
Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile Sağlık Eski Bakanı Eşref Vaiz arasındaki kefillik meselesi nedeniyle oturdukları evi kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Vaiz,  Ferdi Sabit Soyer’in borcunu üstlenmemesi nedeniyle evlerini satıp Soyer’in borcunu ödemek zorunda bırakıldıklarından yakındı.
Dr. Gülgün Vaiz’in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:
“Herkesin Bilmesi Gereken Gerçekler:
Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer çok yakın mesai arkadaşı, yoldaşı eski Sağlık Bakanı Dt. Eşref Vaiz'i kefil olmaya ikna etti.
Ailesinin haberi yoktu. Adı geçen ve herkesin bildiği kişi bir bankadan borç alıp aynı bankaya olan eski borçlarını ödedi. Kefil bunları bilmiyordu. Yoldaş ya! Güvendi...
Aradan 11 yıl geçti. Pandemi dönemi Mayıs 2020 yılında bu çok muteber dostun (dost?) borcunu 11 yıl ödemediği eve gelen banka haciz kağıdıyla tarafımızdan öğrenildi.
Eski Başbakan maaşı ve emekli ikramiyesine rağmen borcunu ödememişti. Vaiz ailesinin tek evlerine, oturdukları tek evlerine muteber banka ara emri aldı. Çünkü borçlunun üzerinde hiçbir kayıtlı mal kayıtlı yoktu.
3 ay borcun aile tarafından üstlenilmesi için Ferdi Sabit Soyer ve ailesi ile görüşüldü. Kabul edilmedi. Biz evimizi satıp onların borcunu ödemekle başbaşa bırakılıyoruz. Tabii ki o evde ben ve Şehit eşi Alzheimer hastası annem de oturuyor. Babam Boğaz’da 1965 yılında Şehit, Dedem 1963'te kayıp, halen kemikleri bulunmadı. Takdir Halkımızındır.
Neden mi yazdım? Çünkü gerçeklerin bilinmesi çok önemlidir. Adalet herkese gerekir.”
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.