banner913
banner932
banner1012

“Saldırılara pabuç bırakmayacağız”

banner1020

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, “Sendikaları itibarsızlaştırmaya yönelik saldırılar yapılıyor” dedi ve bu saldırılara pabuç bırakmayacaklarını belirtti.

banner974
“Saldırılara pabuç bırakmayacağız”

banner971

“Bu saldırılar sendikaların muhalif duruşu ile emeği köleleştiren anlayış arasındaki kavgadır. Bu saldırılar emek ile sermaye kavgası ile ilgilidir” diyen Gökçebel, bu saldırılara “pabuç bırakmayacaklarını” belirtti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri (CTP) Erdoğan Sorakın başkanlığındaki heyet, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ziyaret etti.

Sorakın, sivil toplum örgütleri ve sendikalara ziyaretleri çerçevesinde KTOEÖS’ü ziyaret ettiklerini, amaçlarının Kıbrıs sorunu, ülkedeki çalışma yaşamı ve barışı, ekonomik kriz, alım gücünde yaşanan kayıplar gibi konuları görüşmek olduğunu kaydetti.

Ülkede demokratikleşme sorunu bulunduğunu savunan Sorakın, demokratik hayata ve profesyonel sendikacılığa yönelik de saldırılar yaşandığını, sendikaların etkisizleştirilmek istendiğini iddia etti.

Alım gücünde yüzde 30’lara varan kayıplar yaşandığını dile getiren Sorakın, asgari ücretin açlık sınırının altına indiğini belirtti.

Sorakın, bu konularda sivil toplum örgütleri ve sendikalarla görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, Kıbrıs sorununun gündemlerinde olduğunu, yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini söyleyerek, farklı çıkarları olan ülke, örgüt, kurumların çıkarları yönünde açıklamalar yaptıklarını belirtti. Gökçebel, Kıbrıslı Türklerin sesini duyurması gerektiğini, dışarıda bırakılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Sendikalaşmaya ve sivil toplum örgütlerine yönelik saldırılar bulunduğunu söyleyen Gökçebel, örgütlü mücadelenin ortadan kaldırılmak istendiğini savundu. Gökçebel, “Bu saldırıları kınıyoruz. Sendikaları itibarsızlaştırmaya yönelik saldırılar yapılıyor” dedi.

Bu saldırıların Kıbrıs sorunu ile paralellilik gösterdiğini dile getiren Gökçebel, Kıbrıs’ta barış isteyen örgütlerin itibarsızlaştırılmasına yönelik çabalar olduğunu söyledi.

“Bu saldırılar sendikaların muhalif duruşu ile emeği köleleştiren anlayış arasındaki kavgadır. Bu saldırılar emek ile sermaye kavgası ile ilgilidir” diyen Gökçebel, bu saldırılara “pabuç bırakmayacaklarını” belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.