banner913
banner932
banner1012

Personel göç etti, proje durdu

banner1020

Yeşil Reçete Otomasyon Projesi’nin Başbakanlık’ta bu işle görevli tek personelin yurt dışına göç etmesi ve yerine yeni bir personel atanamaması nedeniyle durduğu öğrenildi

banner974
Personel göç etti, proje durdu

banner971

 
Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu, 2020 yılından bu yana çalışmaları süren ve sona gelinen ‘Yeşil Reçete Otomasyon Projesi’nin Başbakanlık’ta bu işle görevli tek personelin yurt dışına göç etmesi ve yerine yeni bir personel atanamaması nedeniyle durduğunu açıkladı.
Yeşil reçete otomasyon süreci ile ilgili 2020 yılından beridir çalışmalar yürütüldüğü ifade edilirken, “15 aydır çalışmalar sürüyor, son aşamaya gelinen projede, Başbakanlıkta görevli tek yazılımcı personelin yurt dışına göç etmesi ve yerine yeni bir personel atanamaması nedeniyle tüm çabalar boşa gitti” denildi.
Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ihtiyaç dışı ve kontrolsüzce kullanılan antibiyotiklerin yeşil reçete otomasyon süreci ile önüne geçilebileceğine dikkat çekildi.
İlaç satışında tek yetkilinin eczacı olduğunun altı çizilen açıklamada, eksikliklerin bir an önce giderilmesi ve yeşil reçete otomasyon sistemi başta olmak üzere ilaç takip sisteminin hayata geçirilmesi talep edildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.