banner913
banner932
banner1032

Oktay'dan Norveç'te KKTC için diplomasi

banner1020

TBMM Dışişleri Komisyonu Norveç'te Filistin, KKTC ve diğer bölgesel konularda temaslarda bulundu. Komisyon Başkanı Fuat Oktay, "KKTC üzerindeki ambargoların kaldırılması konusuna sıcak baktıklarını görüyoruz." dedi

banner974
Oktay'dan Norveç'te KKTC için diplomasi

banner971
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Norveç'in başkenti Oslo'da, Filistin devletinin tanınma kararı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) konusu,  Rusya-Ukrayna Savaşı ve terörle mücadele gibi konularda komisyon olarak “önemli” ve “verimli” görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Görüştükleri ikinci konunun KKTC konusu olduğuna değinen Oktay, şunları kaydetti:
"Yine Norveç hükümetiyle, parlamentoda karşılık bulduk ama hükümet nezdinde çok daha sıcak bir karşılık bulduk. Dışişleri Bakanı (Espen Barth Eide) bildiğiniz gibi Birleşmiş Milletler (BM) Özel Kıbrıs Temsilcisi olduğu için süreci de sorunu da yakinen bilen bir bakan. Kıbrıs Türklerinin sıkıntıları, özellikle ambargolar nezdinde üst düzeyde. Biz bunu dile getirdik ve bunun da sonlandırılmasıyla ilgili arzumuzu, dileklerimizi ifade ettik ve gittiğimiz her yerde de bunu ifade ediyoruz. Burada sayın bakandan aldığımız cevap bizi son derece memnun etti. O dönem Crans Montana'daki sürecin içerisinde kendisi de olan sayın bakanın ifade ettiği gibi, Türkiye ve KKTC çözüm konusunda her şeyi yapmıştır ama ona rağmen karşı uzlaşmadan uzak olan taraf oldu. Bugün Türkiye'nin artık federasyon değil, bağımsız iki egemen toplum esasına dayalı bir çözümü savunmasının da sürpriz olmadığı, olmayacağı dolayısıyla Kıbrıs üzerindeki ambargoların da kaldırılması konusuna sıcak baktıklarını görüyoruz. Bununla ilgili ortak çalışabileceğimiz birçok alan var."
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.