banner913
banner932
banner1012

Memurlar iş başı yapıyor

banner1020

Bakanlar Kurulu, koronavirüs salgını önlemlerini hafifletme çerçevesinde yeni kararlar aldı, halihazırdaki uygulamalarda değişikliklere gitti.

banner974
Memurlar iş başı yapıyor

banner971

*Kamu görevlilerinin rotasyonla çalışma kararı bugün sona erdi. Kamuda normal çalışma şekline dönülecek

*Özel eğitim merkezlerine eğitim gören bireylerin bire bir olan eğitim hizmetlerinin 18 Mayıs’ta başlamasına karar verildi. Kreşler ise 1 Haziran’da açılacak

*20 Mayıs itibarı ile berberlerin ve kuaförlerin açılımına ek olarak güzellik salonlarının da açılımına karar verildi. Açılmadan önce test yok. Açılımdan sonra sağlık bakanlığı testler yapacak

*20 Mayıs itibarı ile restorant cafe ve pastanelerin açılımına yönelik ilke kararı alındı

*3. Dünya ülkesi vatandaşları ve TC vatandaşlarının Haziran ayına kadar işten durdurulması yasaklandı

*Tüm gelirlerini kaybetmiş vatandaşlara destek verecek istisnai bir düzenleme yapıldı

*Bugünden itibaren, gece sokağa çıkma yasağı 22.00-06.00 saatleri arasına alınıyor.20 Mayıs’tan itibaren, gece sokağa çıkma yasağı 00.00’dan- 06.00 şeklinde değişiyor

*1 Haziran tarihinden itibaren covid ölümleriyle ilgili cenazeler ülkemize gelebilecek.

*Kiralarla ilgili olarak mevzuat düzenlendi, Nisan ve Mayıs aylarında kira ödeyemeyecek olanlara bu iki aylık kiralarını 6 aylık bir süre içerisinde ödeyebilme hakkı geldi

Başbakan Ersin Tatar başkanlığındaki dünkü toplantı yaklaşık 7 saat sürdü. Kararları Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay açıkladı.

Özersay, kamu görevlilerinin rotasyonla çalışma kararının 15 Mayıs’ta sona ereceğini ve kamuda normal çalışma şekline dönüleceğini kaydetti. Kudret Özersay, risk grubundaki çalışanlara göreve gitme konusunda gösterilecek esneklikte ita amirlerinin yetkili olacağını söyledi.

Özersay, birebir eğitimi kapsayan özel eğitim derslerinin 18 Mayıs’ta başlayacağını, kreşlerin de 1 Haziran itibarıyla açılacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, 20 Mayıs itibarıyla berber ve kuaförler salonlarının yanı sıra güzellik salonları da hizmete gireceğini açıkladı.

20 Mayıs’tan itibaren restoran, kafe ve büfeler de açılacağını belirten Özersay, açılma koşullarının ilgili bakanlıkların ve sektör temsilcilerinin yapacağı toplantıda ele alınacağını söyledi.

Kudret Özersay, gece sokağa çıkma yasağının 20 Mayıs’tan itibaren gece yarısı başlayacağını ve sabah 06.00’da sona ereceğini dile getirdi.

Bu akşam sokağa çıkma yasağının yine 21.00’de başlayacağını, yasağın sabah 06.00’da sona ereceğini kaydeden Özersay, yarından itibaren 20 Mayıs’a kadar geçecek sürede ise sokağa çıkma yasağının 22.00-06.00 saatlerini kapsayacağını duyurdu.

Özersay, Birleşik Krallıktan ülkeye getirilmek istenen cenazeler için de karar ürettiklerini söyleyerek, COVİD-19 dışındaki sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybedenlerin 1 Haziran’dan itibaren İngiltere’den getirilerek KKTC’ye defnedilmesine izin verileceğini belirtti.

Özersay, Bakanlar Kurulu’nda Pile’nin de konuşulduğunu açıkladı.

“Pile ile ilgili de çeşitli görüşler ve öneriler değerlendirdi” diyen Özersay, “Mağduriyetleri nasıl gidereceğimiz konusunda çalışma yapıldı, yetkililerle toplantı gerçekleştirilecek” açıklamasında bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.