banner913
banner932
banner1012

Korku ve panik

banner1020

Kıbrıs’ta 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 15 saniye süren deprem, korku ve panik yarattı. Vatandaşların çoğu kendilerini evlerinden ve işyerlerinden dışarıya attı

banner974
Korku ve panik

banner971
 
Kıbrıs adası 5.2 büyüklüğünde depremle sallandı. 15 saniye süren deprem, korku ve panik yarattı. Vatandaşların çoğu kendilerini evlerinden ve işyerlerinden dışarıya attı.
Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne (EMSC) göre deprem, saat 16:27 sıralarında Lefkoşa'nın 60 km derinliğinde ve 41 km doğu-güneydoğusundaki Richter ölçeğine göre 5,3 büyüklüğünde oldu.
Meteoroloji Dairesi ise depremi "orta şiddette" ve Richter ölçeğine göre 5.2 tanımladı; depremin merkez üssünün 34.90 Kuzey ve 33.66 Doğu koordinatlarında, yaklaşık 57 KM derinliğinde Larnaka'da olduğunun saptandığını bildirdi.
Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin merkez üssünü Mağusa, şiddetini 5 olarak açıkladı.


Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Oğuz Vadilili, Kıbrıs’ta dün yaşanan deprem ile ilgili açıklama yaptı.
Depremin kısa sürmesinin şans olduğuna dikkat çeken Vadilili, artçı depremlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.
Oğuz Vadilili, “Kıbrıs adasının batısından gelip güneyinden devam edip doğusundan geçen ve adanın altına dalan Afrika plakasının oluşturduğu Dalma batma zonu kaynaklı deprem oldu.
Depremin odak noktasının Larnaka körfezine denk gelmesi depremi şiddetli hissetmemize neden oldu” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.