banner913
banner932
banner1032

İthal ürünler temiz, yerli ürünlerin 9’unda limit üstü veya tavsiye dışı ilaç

banner1020

banner974
İthal ürünler temiz, yerli ürünlerin 9’unda limit üstü veya tavsiye dışı ilaç

banner971
 Tarım Dairesi’nin bu haftaki sebze ve meyve analizlerinde 37 ithal ürünün tümü temiz çıkarken, 24 yerli üründen 9’unda limit üstü veya tavsiye dışı ilaç saptandı.

24-30 Mayıs tarihleri arasında ithal ve yerli ürünlerden alınan numunelerin, Devlet Laboratuvarı'ndaki analizlerinin sonuçlarına göre, ithal ürünlerden alınan 37 numunenin tümü temiz.
Yerli ürünlerden alınan 24 numunenin 15’i temiz çıkarken 4 üründe limit üstü bitki koruma ürünü, 5 üründe ise tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi.
-Analizlerde sorunlu çıkan ürünler
Açıklamaya göre, Aydınköylü üretici Kadir Altuntaş’a ait kapya biber ve patlıcanda; Güneşköy’de Muharrem Bilsin’e ait domateste ve Bağlıköylü Adem Tahsildaroğulları’nun ürettiği domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı bu ürünlerin hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.
Öte yandan Mağusa’da Ayşe Saz’a ait kapya biber ve acı biberde, Yedidalgalı üretici Behiye Pekdoğan’a ait sarmada ve Koruçamlı Nihat Aydın’a ait maydanoz ve semizotunda tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı bu ürünler imha edildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.