banner913
banner932
banner1032

Holguin’in görev süresi 3 ay daha uzatıldı

banner1020

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in kişisel temsilcisi Holguin’in görev süresinin 3 ay daha uzatıldığı öğrenildi

banner974
Holguin’in görev süresi 3 ay daha uzatıldı

banner971
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin’in Temmuz ayı başında bitecek olan görev süresinin 3 ay daha uzatıldığı öğrenildi.
Önceki gün New York'taki BM Genel Merkezi'nde Guterres ile bir araya gelen Holguin'in Guterres'in huzurunda Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis ile de görüştü.
Gazetenin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Ersin Tatar'ın Holguin’in görev süresinin uzatılmasına karşı çıkmasına rağmen Genel Sekreterin, Holguin'e "mutlak güveni" olduğunu ve ilerleme kaydedilmesi için azami çaba gösterecek deneyimli bir diplomat olduğunu düşündüğünü aktardı.
Öte yandan Holguin’in raporunu Haziran ayı sonuna kadar Guterres’e sunması bekleniyor.
Bu arada Kıbrıs konusunun, Rusya'nın dönem başkanlığını üstleneceği Temmuz ayında Güvenlik Konseyi'nin gündemine gelmesi bekleniyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.