banner913
banner932
banner1012

Guterres’in başkanlığında 5’li konferans başladı

banner1020

İsviçre’nin Crans-Montana kasabasında üçüncü gününe giren Kıbrıs Konferansı’nda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in başkanlığında 5’li konferans 11.30 sıralarında başladı

banner974
Guterres’in başkanlığında 5’li konferans başladı

banner971

Kıbrıs sorununa iki kurucu devletin siyasi eşitliğine dayalı çözüm bulma amaçlı müzakereler çerçevesinde İsviçre’nin Crans-Montana kasabasında üçüncü gününe giren Kıbrıs Konferansı’nda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in başkanlığında 5’li konferans başladı.

Guterres’in planlanandan daha erken geldiği Crans-Montana’daki Le Regent Kongre Merkezi’nde yer alan konferans, Kıbrıs saatiyle 11.30 sıralarında başladı.

Konferansa, Kıbrıs’taki taraflar yanında garantör ülkeler de katılıyor. AB ise gözlemci statüde yer alıyor.

Genel Sekreter Guterres, Crans Montana’ya gelişinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ve garantör ülkelerin temsilcileriyle kısa süre sohbet etti.

Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ise bu sabah liderlerle ayrı ayrı görüştü.

5’li konferansta, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis başkanlığındaki heyetler yanında, garantör ülkelerin temsilcileri de yer alıyor.

Toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ı Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, İngiltere’yi Dışişleri Bakanlığı Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı Savunma ve İstihbarat Genel Direktörü Jonathan Allen temsil ediyor.

Konferansta ayrıca AB’yi temsilen gözlemci olarak da AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans bulunuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.