banner913
banner932
banner1012

Gece gündüz çalışan virüs avcıları

banner1020

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 2 milyon 750 bine yaklaşırken, bilim insanları dünyanın ücra köşelerinde potansiyel yeni bir salgını önlemek için durmaksızın çalışıyor.

banner974
Gece gündüz çalışan virüs avcıları

banner971
Filipinler’de kendilerine “virüs avcıları” diyen bir grup araştırmacı, ülkedeki yarasalardan örnek almak için karanlık mağaralara giriyor, zorlu arazilerde yolculuk yapıyor. Ekip, Covid-19’un kökeninin olduğunun düşünülmesinin yanı sıra, EBOLA, SARS ve MERS’e neden olan corona virüslerin kaynağı olan yarasaları izlemenin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Virüsün kendisini tanırsak ve nereden geldiğini anlayabilirsek, bu virüsü coğrafi olarak nasıl izole edeceğimizi de biliriz” ifadelerini kullandı.

“Virüs avcıları” bir sonraki pandemiyi önlemek için gece gündüz çalışıyor - 1
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.