banner913
banner932
banner1012

Eski Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim uyardı:

banner1020

“Atlanan vakalar sonrasında patlar”

banner974
Eski Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim uyardı:

banner971

Eski Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim, coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararların ardından hükümete bazı sorular sordu, 'şeffaflık ve öngörülü olma' vurgusu yaptı.

Besim, risk gruplarına ne kadar çok tarama yapılırsa gerçekle o kadar erken zamanda yüzleşilebileceğine de dikkat çekerek, "Yoksa atlanan vakalar sonrasında patlar. Unutmayalım ki ne kadar şeffaf ve öngörülü olabilirsek kamuoyunun o kadar çok güvenini kazanır ve bu zor günlerde el ele hareket edebiliriz. " şeklinde konuştu.

Besim'in açıklaması şöyle:

“Bugün evdeyiz. Birbirimize hoş ve doğru tavsiyelerde bulunuyoruz. Evde kalın Birbirinize vakit ayırın Kitap okuyun Film izleyin vb... Peki ama yarın? Hükümet birçok iş yerinde ve sosyal alanlarda kapatma kararı aldı. Güzel...

1-Açık olacak yerlerde özellikle sağlık birimlerinde bu olağan üstü durumda işe gelmesi elzem olmayan personeller için bir karar alındı mı? Rotasyon çizelgeleri hazırlandı mı? Fizyoterapistler, diyetisyenler, Diş Hekimleri ve buna benzer daha birçok paramedikal gruplar, işçiler ve memurlar için düzenleme yapıldı mı? Acil olmayan hastalara hastanelere gelmeyin çağrısı yapıldı mı? Yorulacak ve daha şimdiden kaosun da etkisiyle tükenmişlik sendromuna girmek üzere olan hekim hemşire, laboratuvar, eczane personellerine rotasyon çizelgesi hazırlandı mı?

2- İzole, eğitilmiş personeli ve ambulansları ile bir karantina merkezi oluşturuldu mu? Hastanenin göbeğindekinden bahsetmiyorum.

3- 15 gün sonra eğer uçuşlar başlarsa şu anda evlerine dönen KKTC vatandaşı olmayan öğrenciler ve diğerleri için uygun bir karantina merkezi hazırlanma çalışmalarına başlandı mı?

4- Mayıs başı İngiltere’den gelmeye başlayacak olan öğrencilerimiz için ev karantinası dışında ne gibi önlemler düşünüldü?( daha yoğun tarama vb)

5- Karantina otellerinin son durumu nedir? Buradaki yabancı turistlerin yoğun hastalık durumunda (ki çoğu yaşlıdır) zaten kasıtlı olan sağlık olanaklarımızı onlara kullanma durumunda bizim hastalarımıza ne kadar yetebileceğiz? Bu insanları evlerine göndermek için yoğun bir diplomasi sürdürüyor muyuz?

6- Test için yeterli kitimiz var mı? Yeterli tarama yapıyor muyuz? Biliyoruz ki risk gruplarına ne kadar çok tarama yaparsak o kadar çok gerçekle erken zamanda yüzleşebiliriz. Yoksa atlanan vakalar sonrasında patlar. Unutmayalım ki ne kadar şeffaf ve öngörülü olabilirsek kamuoyunun o kadar çok güvenini kazanır ve bu zor günlerde el ele hareket edebiliriz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.