banner913
banner932
banner1012

Domuz eti yasağı, kaçakçılığı körüklüyor

banner1020

Kuzey Kıbrıs’ta gerek oteller gerekse de yabancıların ülkeye yerleşmesi ile domuz etine ciddi bir talep oluşmaya başladı. Ancak ülkede sadece buzlu domuz eti ithaline izin varken, canlı etin satışa sunulmasının yasak olması, et kaçakçılığına neden oluyor

banner974
Domuz eti yasağı, kaçakçılığı körüklüyor

banner971

Domuz eti yasağı, kaçakçılığı körüklüyor

Ülkede sadece buzlu domuz eti ithaline izin varken, canlı etin satışa sunulmasının yasak olması, bu konuda et kaçakçılığına da neden oluyor

Ülkede domuz eti ithalinin yasak olması, bu konuda hem suiistimali getiriyor hem de domuz eti kaçakçılığını körüklüyor.

Kuzey Kıbrıs’ta gerek oteller gerekse de yabancı vatandaşların ülkeye yerleşmesi ile domuz etine ciddi bir talep oluşmaya başladı.

Ancak domuz etini Kıbrıs’ın kuzeyinden tedarik edemeyen kesimler, çareyi Güney’de buluyor.

Sürekli olarak Güney’den domuz eti alınmak zorunda kalınması, hem ekonomi için olumsuz etken oluşturuyor, hem de tüketici için zorluk yaşatıyor.

Ülkede sadece buzlu domuz eti ithaline izin varken, canlı etin satışa sunulmasının yasak olması, bu konuda et kaçakçılığına da neden oluyor.

Çok sayıda kişi Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak domuz eti getirirken bunun da ne derece sağlıklı olduğu bilinmiyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Karen - 4 yıl önce
The law allows pork to be imported properly from the south. The govt only needs to sign off on the import paperwork. Its an easy problem to solve, they charge their taxes and avoid the health risks. Why don't they want to do that???