banner913
banner932
banner1032

"Devlet Laboratuvarı’yla ilgili ciddi iddialar var"

banner1020

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Devlet Laboratuvarı’nda çıkan yangın sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili dile getirilen iddiaların son derece ciddi olduğunu kaydetti

banner974
"Devlet Laboratuvarı’yla ilgili ciddi iddialar var"

banner971

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, İzzet Türkmen başkanlığındaki Eşit Hak ve Adalet Sendikası’nı (Hak-Sen) kabul etti.

CTP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Erhürman kabulde, Devlet Laboratuvarı’nda çıkan yangından sonra yaşanan gelişmelerle ilgili olarak sendika yetkililerinden bilgi aldı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yangın sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili dile getirilen iddiaların son derece ciddi olduğunu ifade etti.

Erhürman, “Laboratuvar çalışanlarının önemli bir kısmının önemli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olması, Laboratuvar’ın yangından ancak iki ay sonra kapatılması ve bir aylık bir sürede çalışanların orada çalıştırılmış olması, toplamda 800-1000 çeşit kimyasal yanmış olmasına karşın bunların sadece yüzde 10’una ilişkin tetkik yapılmış olması, yıkama suyunun Haspolat Arıtma Tesisi’ne gönderilmesi, atıkların içinde olduğu varillerin hala Güngör’de tutulması ve sıcakların artması ile patlama tehlikesi bulunması” şeklindeki iddiaların Bakanlık tarafından mutlaka ayrıntılı bir biçimde yanıtlanması gerektiğini söyledi.

Erhürman, laboratuvarın kapatılmış olmasına karşın bölgede yaşayanların olaydan ne kadar etkilendikleri ile ilgili herhangi bir çalışma ve ciddi açıklama yapılmamış olmasını da eleştirdi.

Hükümetin bu noktaya kadar sorumluluklarını yerine getirmediğini savunan Erhürman, “Hükümete çağrımızdır. Hiç vakit kaybetmeksizin halk sağlığı uzmanlarının, kimya mühendislerinin, çevre mühendislerinin ve toksikoloji uzmanlarının da yer alacağı bir komite kurulmalı ve yaşanan olayın çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlar, ayrıca etkilerin azaltılması için neler yapılabileceği belirlenmelidir. Bunun yanında Laboratuvar çalışanlarının sağlık sigortası talepleri vardır ki bu talebin karşılanması da riskle karşı karşıya olan Laboratuvar çalışanlarının temel hakkıdır” dedi.

Hak-Sen Başkanı İzzet Türkmen’in ise, sendika yönetimi olarak özel sektörde çalışanların sendikalı olmalarını istedikleri ve vizyonlarını bunun üzerine kurduklarını ifade ettiği  belirtilen açıklamada,  Devlet Laboratuvarı’nda yaşananlarla ilgili bilgi ve görüşlerini de Erhürman’a aktararak  konunun ciddiyetine dikkat çektiği kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.