banner913
banner932
banner1032
banner1038

Denizde endişelendiren görüntü

banner1020

Girne Antik Liman bölgesinde denizin üzerinde ciddi kirlilik görüldü

banner974
Denizde endişelendiren görüntü

banner971
Girne Antik Liman bölgesinde, denizde yaşanan kirlilik tedirginlik yarattı.
Konu ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan  Faik Gencer endişelenecek birşey olmadığını kaydetti
Gencer'in açıklaması şöyle
"Girne açıklarında denizin üzerinde ciddi kirlilik görülmüştür.
Deniz Turizmi İşletmecileri Derneği olarak bu kirliliğin çam ağaçlarından ve altın top ağaçlarından kaynaklandığını düşünmekteyiz incelemelerimiz devam etmektedir. Endişelenecek bir şey yok"
Öte yandan Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na Bağlı Çevre Koruma Dairesi, İskele ve Girne kıyılarında görünen kirlilikle ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, kirliliğin ilk olarak Mayıs 2013’te, Gazimağusa ve Girne bölgelerinde sahil ve kıyı şeridinde sarı kısımların görülmesiyle ilgili ihbarlar yapıldığını, Çevre Koruma Dairesi ve Atıksu Şubesi tarafından yapılan araştırmalarda, deniz suyu numunelerinde sentetik boya veya kimyasal maddeye rastlanmadığı belirtildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Botanik Doçenti Dr. Salih Gücel’in mikroskobik incelemelerinde, deniz canlılarının üreme organları ve mevsimsel sıcaklık değişimlerinden kaynaklanan salgılar tespit edildiğini aktardı.
DAÜ Deniz Biyoloğu Dr. Burak Ali Çiçek, mevsimsel değişimlerin fitoplankton gibi basit canlıların yaşamsal hareketlerini etkileyebileceğini ve herhangi bir kirlilik veya insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir durumun olmadığını söyledi. 1 Nisan 2024’te, benzer bir durumun tekrarlanması üzerine, Daire tarafından gerekli incelemeler başlatıldı.
Bu çerçevede, ilgili bölgelerden deniz suyu numuneleri alınarak Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Laboratuvarı’na analiz için gönderildi. Analiz sonuçları ve gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaklarını bildirdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.