banner913
banner932
banner1032

Büyükelçi Feyzioğlu’ndan duygu dolu mesaj

banner1020

“Ayşeciği, hepsini katlettiler”

banner974
Büyükelçi Feyzioğlu’ndan duygu dolu mesaj

banner971
Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, 21-22 Aralık 1963 tarihinde Ayvasıl Köyü'nde gerçekleşen "Kanlı Noel" olarak tarihe geçen olayları anarak, Kıbrıs Türklerine yönelik yapılan katliamda şehit olanları andı.
Açıklamasında, Gazze'deki çocuklar için uluslararası toplumun yetersiz kaldığına dikkat çeken Feyzioğlu, "Ne BM var ne AB var, Kıbrıs Türkünün Anavatanı Türkiye Var" ifadelerini kullandı.
Metin Feyzioğlu'nun açıklamasının tamamı şöyle:
En küçüğü 10 yaşında. Ayşecik.
En büyüğü 90 yaşında dedecik.
Tarih, 21-22 Aralık 1963
Yer, Ayvasıl Köyü. Rum - Türk karma köy.
Hedef, Enosis. Kıbrıs'ı Yunanistan'a bağlamak.
Plan, Akritas Planı. Bir gecede Türkleri yok et, Enosis'i gerçekleştir.
Katiller, Türklerle Rumların ortak devleti Kıbrıs Cumhuriyeti'ni silah zoruyla gasp eden Rum yöneticiler ve  onların beslemesi kanlı EOKA terör örgütü.
Ayvasıl'ı bastılar. Ayşeciği, bebeleri, nineleri, dedeleri traktörün arkasına bağladılar. Sürüklediler. Gömü yerine getirdiler. Ayakta kalabilenlere çukurları kazdırdılar. Ayşeciği, hepsini katlettiler. Şimdi onlar Lefkoşa'da Tekke Bahçesi Şehitliğindeler. Egemen ve bağımsız Devletlerinin toprağında. Şanlı bayraklarımızın gölgesinde. Kahraman askerlerimizin güvencesinde.
Rumlar ne yaptı diyen varsa hala, ölüm çukurlarını gezsin. Şanslı olanlar vurulup, şanssız olanlar canlı canlı gömüldüler katil EOKAcılarca.
O günler geçti, hatalarını anladılar diyen varsa hala,  Rum yönetimi liderinin arkasında Enosis pankartı  EOKA katilleri huzurunda hazır olda durduğu fotoğrafa baksın. Yolunuz yolumuzdur, gururumuzsunuz diyordu attığı nutukta.
BM var, AB var, dünya değişti diyen varsa, Gazze az ötede. Gazze'de her saat 10 bebek öldürülüyor. Ne BM var ne AB var o bebekler için.  Tıpkı Ayşecik'in   60 sene önce  dünyanın umurunda olmadığı gibi.
KIBRIS TÜRKÜNÜN ANAVATANI TÜRKİYE VAR.
KIBRIS TÜRKÜNÜN GARANTÖRÜ VE AYRILMAZ MÜTTEFİKİ TÜRKİYESİ VAR.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.