banner913
banner932
banner1012

BM: Liderler Kıbrıs Konferansı'nın Mart başı toplanmasını talep etti

banner1020

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler'den (BM), garantör ülkelere de danışarak, "Güvenlik ve Garantiler" diğer konuların ele alınacağı Kıbrıs Konferansı'nın Mart ayı başında siyasi düzeyde toplanması için hazırlık yapmasını talep etti.

banner974
BM: Liderler Kıbrıs Konferansı'nın Mart başı toplanmasını talep etti

banner971

Liderlerin ara bölgedeki görüşmesinin ardından açıklama yapan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Akıncı ve Anastasiadis'in Şubat ayı boyunca Kıbrıs'ta bir araya gelerek çözüm bekleyen konuları ele almayı kararlaştırdığını söyledi.

Eide, müzakerecilerin de bu sürede toplantı yapmalarının liderler tarafından karara bağlandığını belirtti.

Liderlerin bugünkü toplantı sırasında 12 Ocak'ta Cenevre'de başlayan Kıbrıs Konferansı ve 18-19 Ocak'ta Mont Pelerin'de teknik düzeyde yapılan toplantıların ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdiğini anlatan Eide, bir sonraki liderler buluşmasının 9 Şubat'ta yer alacağını da açıkladı.

Eide, toplantı ile ilgili, "(Liderler görüşmelerdeki) mevcut ivmeyi korumak adına azim ve kararlılıklarının altını çizdiler" ifadelerini kullandı.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.