banner913
banner932
banner1012

“Bakanlık tek taraflı karar almıştır”

banner1020

Tarım Bakanlığı’nın bugün açıkladığı hayvancılık sektörüne 7 milyon TL’lik ek destek verme kararına tepki gösteren Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Naimoğluları, bunun tek taraflı alınan bir karar olduğunu ve kabul etmeyeceklerini söyledi

banner974
“Bakanlık tek taraflı karar almıştır”

banner971

Bahar Uygur

Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Tarım Bakanlığının hayvan üreticisine 7 milyon ek destek verme kararını kabul etmediklerini açıkladı

Bu akşam üreticilerle toplantı yapacaklarını belirten Naimoğulları, çıkan kararı kamoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Halkın Sesi Gazetesi’ne konuşan Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Tarım bakanının hayvancıya ek destek verme konusunda tek taraflı karar aldığını söyleyerek, birlik olarak bu kararı kabul etmediklerini ve bu akşam bir toplantı yapacaklarını belirtti.

Naimoğulları, hükümetin kaşıkla verip kepçeyle aldığını öne sürerek, yapılan zamlar ve hayat pahalılığının üreticinin belini kırdığını söyledi. Üreticinin girdi faaliyetlerinin %30 zamlandığını ifade eden Naimoğulları, kendilerinin bakanlıktan taleplerinin üreticinin sattığı süte zam yapılması olduğunu ancak hükümetin süte zam yapmak istememesi üzerine bu ek ödeneği çıkardıklarını sözlerine ekledi. Naimoğulları, özellikle büyükbaş üreticisine öngörülen 180 TL’nin yetersiz ve geçici bir uygulama olduğunu savunarak bu fiyatın yemin maliyetini bile karşılamayacağını dile getirdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.