banner913
banner932
banner1032

Bakanlık önüne süt döktüler

banner1020

Hayvan Üreticileri Birliği, Tarım Bakanlığı önünde süt dökme eylemi yaptı, taleplerinin karşılanması için Bakanlığa 15 Temmuz’a kadar süre tanıdı. Birlik Başkanı Naimoğulları, imalatçıyla anlaştığını ve süt bedelinin yüzde 5’ini aldığını söyleyerek, bu şekilde 3 buçuk milyon TL’nin hayvancının cebinden çalındığını vurguladı

banner974
Bakanlık önüne süt döktüler

banner971
Yaşadıkları sorunlara hükümetin hiçbir şekilde çare bulmadığını ve destek vermediğini belirten Hayvancılar, Tarım Bakanlığı önünde süt dökme eylemi yaptı.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, artan girdi maliyetleri sebebi ile üretim yapamaz duruma geldiklerinden yakınarak, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde toplandı. Bir grup hayvancı, protesto amaçlı bakanlık önüne süt döktü.
Polisle kısa süre tartışma yaşayan hayvan üreticileri tepkilerinin daha sert olacağını dile getirdi.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde eylem yaparak, süt fiyatının günün koşullarına göre yeniden belirlenmesini talep etti.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları halkı düşünecek olanın Maliye Bakanlığı olduğunu ifade ederek “Biz daha ne kadar bedel ödeyeceğiz” dedi.
Naimoğulları, “Hepsiniz utanmazsınız” diyerek ilerleyen zamanlarda eylemlerin artarak daha sert olacağını belirtti.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, çiğ süt fiyatının 1 litre süt ile 1 buçuk kilo yem alınabilecek şekilde düzenlenmesini, hayvan başı desteğin minimum 100 TL’ye çıkarılmasını, arpa fiyatının hesaplanmasını, süt borsasının kaldırılmasını ve süt borsasında kaybedilen 3 buçuk milyon TL’nin üreticiye verilmesini  istedi. Tarım ve Doğal Kaynaklar  Bakanlığına 15 Temmuz’a kadar süre tanıyan Naimoğulları, genel eylem uyarısında da bulundu.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, eylem sonrasında, eylem gerekçelerini ve taleplerini anlattı.
Süt fiyatlarının en son 5 ay önce şubat ayında belirlendiğini ve o günden bugüne dövizde %50, yem fiyatlarında ise %40’a yakın artış yaşandığını kaydeden Naimoğulları, “Biz ürettiğimiz ürünün gerçek maliyetini istiyoruz” diyerek, sütün gerçek fiyatından pazarlanması için doğru politikalar üretilmesini talep etti.
Son olarak çiğ süt bedeline %18 artış yapıldığını ancak “süt borsası” nedeniyle uygulamada bu rakamın %13 olduğunu aktaran Naimoğulları, “süt borsası” ile ilgili de eleştirilerde buldu. Naimoğulları, Bakanlığın imalatçıyla anlaştığını ve süt bedelinin %5’ini aldığını söyleyerek, bu şekilde 3 buçuk milyon TL’nin hayvancının cebinden “çalındığını” savundu.
Dün yaptıkları eylemin Yönetim Kurulu düzeyinde bir tepki eylemi olduğunu belirten Naimoğulları, Bakanlık ile artık diyalog kurmayacaklarını belirtti. Naimoğulları, Bakanlığın 15 Temmuz’a kadar talepleri ile ilgili açıklama yapmasını istedi ve aksi takdirde genel eylem yapacakları uyarısında bulundu.
Naimoğlu’nun aktardığı talepler şöyle:
“Hayvan başı 50 TL olan desteğin minimum 100 TL’ye çıkarılması; çiğ süt fiyatının 1 litre süt ile 1 buçuk kilo yem alınabilecek şekilde düzenlenmesi; arpa fiyatının “doğru dürüst” hesaplanması; süt borsasının kaldırılması veya düzenlenmesi; süt borsasında kaybedilen 3 buçuk milyon TL’nin üreticiye verilmesi.”
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.