banner913
banner932
banner1012

5 üniversiteye ait isimsiz diploma örnekleri bulundu

banner1020

Girne’de, hazırladıkları sahte öğrenci belgeleriyle üniversitelere öğrenci kaydı yaptırdıkları şüphesiyle tutuklanan Somali uyruklu 4 kişinin bilgisayarlarında 5 üniversiteye ait isimsiz diploma örnekleri bulundu

banner974
5 üniversiteye ait isimsiz diploma örnekleri bulundu

banner971

Girne’de, hazırladıkları sahte öğrenci belgeleriyle üniversitelere öğrenci kaydı yaptırdıkları şüphesiyle tutuklanan Somali uyruklu 4 kişiyle ilgili polis yeni belge ve bilgilere ulaştı. Zanlıların daha önceden emare olarak alınan bilgisayarlarındaki gizli dosyalarda yapılan ilk kontrolde polis, Yakın Doğu Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’ne ait isimsiz kalıp şablon şeklinde diplomalar buldu. Durumun ciddiyetine dikkat eden polis, soruşturmasını derinleştirdi.

Güneydeki mülteci kampından kaçtılar

Girne Adli Şube ekipleri zanlılarla ilgili yaptıkları soruşturmada, 4 Somalilinin 2016 Mayıs ayında, kaçak olarak Güney Kıbrıs’a geçtiklerini tespit etti. Rum polisi tarafından tutuklanan ve 1 buçuk ay hapis yatan zanlıların oradaki mülteci kampına gönderildiği, kısa bir süre sonra mülteci kampından firar eden zanlıların yine yasadışı yollardan KKTC’ye geçtiği öğrenildi.

Dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar

Polis, devam eden soruşturmanın selameti açısından dün Abdullah Huseyin, Muhammet Ali, Mahmood Mahmod ve Sakarşye Qualid isimli dört zanlıyı yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkararak haklarında 7 günlük tutukluluk emri aldı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada iddia makamı, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ali Arslan’ı tanık olarak dinletti.

Arslan, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, her geçen gün yeni emarelere ve bulgulara ulaştıklarını kaydetti. Emare bilgisayardaki gizli dosyada çıkan 5 üniversiteye ait kalıp şablon şeklinde diplomalarla ilgili olarak zanlılardan izahat istendiğini ancak sürekli sessiz kaldıklarını ifade eden Arslan, polise hiç yardımcı olmadıklarını kaydetti. Arslan, bulunan sahte bir diploma üzerindeki mühür ile evde bulunan mührün uyumuyla inceleme yapıldığını ancak sonucun henüz gelmediğini kaydetti.

Polis memuru Ali Arslan bu aşamada zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Sunulan şahadete ve meselenin ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Mesut Mesutoğlu, bu aşamada zanlılarla ilgili talep edilen tutukluluk süresine onay verdi.

Nasıl yakalanmışlardı?

Aldığı bir ihbarı değerlendiren Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği ekibi, 15 Ocak 2017 tarihinde Girne’de Somalili dört kişinin kaldığı eve bir operasyon gerçekleştirerek sahte öğrenci belgesi hazırlamakta kullanılan bir adet mühür bulmuştu. Evde bulunan Abdullah Huseyin, Muhammet Ali, Mahmood Mahmod ve Sakarşye Qualid isimli zanlıları gözaltına alan polis, evdeki bilgisayarlara da inceleme için el koymuştu.

Elmas TOKAY - Ceren ÖZBİL

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.