banner913
banner932
banner1032

"40 yıllık eski siyaset, vilayetleşmeye hizmet ediyor"

banner1020

banner974
"40 yıllık eski siyaset, vilayetleşmeye hizmet ediyor"

banner971
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, 3’lü görüşmeyi “eşit uluslararası statü ve egemenliğimiz kabul edilmeden masaya oturmam” diyerek reddetmesine dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akıncı, şöyle dedi:
"Rahmetli Cumhurbaşkanı Denktaş uzun yıllar, egemenliğimiz tanınmadan görüşme yapmamayı bir siyaset olarak belirlemişti. Türkiye futbol federasyonunun bile maç yapamadığı KKTC’yi Klerides’in ve BM’nin resmen tanıması isteniyordu. Görüşmesiz geçen yıllar bir tek işe yaradı: Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti tek başına ve uluslararası hukuk açısından tüm ada adına AB üyesi oldu. Son üç yıldır 40 yıllık eski siyaset yeni diye yine piyasaya sürüldü. Bunun devamı da bir tek şeye hizmet ediyor: vilayetleşmeye.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.