banner913
banner932
banner1012

Jale Derviş Belgeselinde duygu seli yaşandı

banner1020

banner974
Jale Derviş Belgeselinde duygu seli yaşandı

banner971
Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER) tarafından Önder Alışveriş Merkezleri sponsorluğunda hazırlanan "Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız" yapım serisinin 20. belgeseli olan Piyanist, Besteci ve Piyano Öğretmeni Jale Derviş Belgeseli, bugün gösterildi.

Jale Derviş’in uzun yıllar öğretmenlik de yaptığı Lefkoşa Türk Lisesi’nin Mehmet Altınbaş Konferans Salonu’nda yer alan etkinlikte ayrıca Jale Derviş’in öğrencilerinden Gaye Kenan Çağlar’ın yönetiminde TMK Mezunlar Korosu, sözlerini Kamran Aziz’in yazdığı Jale Derviş’in bestelediği Lefkoşa Türk Kız Lisesi Marşı ve Menekşeler adlı şarkılarını seslendirdi.

Derviş’in öğrencilerinden Aylan Okyay Uz’un kısa mesajının da okunduğu  etkinlikte, Sevilay Sadıkoğlu moderatörlüğünde Işın Ramadan Cemil’in katıldığı bir sohbet gerçekleştirildi.

KÖDER Başkanı Şenay Ekingen ve Yönetim Kurulu  üyeleri tarafından; etkinlik için okulunu açan LTL’nin Müdürü Niyazi Türkseven, Koro Şefi Gaye Çağlar, Derviş’in evlatları Arman Ratip ve Sümer Sungurtekin ile sponsor Önder Alışveriş Merkezleri adına Gülşah Sanver Manavoğlu’na birer teşekkür belgesi takdim edildi.
Etkinliğe Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, CTP milletvekilleri Filiz Besim, Şifa Çolakoğlu ile bağımsız milletvekili Ayşegül Baybars Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun da katıldı.

Yapılan konuşmalarda Jale Derviş’in müzikle iç içe olan çocukluğu, gençliği, piyano eğitimi için gittiği İngiltere’deki anıları, Victoria Kız Lisesi’ndeki  (Daha sonra Lefkoşa Türk Kız Lisesi adını aldı ve günümüzde Lefkoşa Türk Lisesi’ne dönüştü) öğretmenlik yaşamı ve 1950’lerde Lâkadamya Radyosu’ndan başlayarak Bayrak Radyosu’nda canlı müzik programlarına uzanan, Kamran Aziz ile birlikte klasik Batı müziğinin ülkemizde yayılmasında başı çeken öncü ve değerli çalışmaları  anlatıldı.
Farklı dönemlerden anektodların paylaşıldığı etkinlikte, öğrencileri de Jale Derviş’in ülke sanatına, kendilerine kattıklarını ve bir müzik insanı olmalarındaki olumlu etkilerini anlattı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.