banner913
banner932
banner1012

Ekonomi masasında global ekonomi ve 2015 yılına yönelik değerlendirmeler ele alındı.

banner1020

  Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  Mali İşlerden Sorumlu  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ile DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim...

banner974
Ekonomi masasında global ekonomi ve 2015 yılına yönelik değerlendirmeler ele alındı.

banner971

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  Mali İşlerden Sorumlu  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ile DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Öney moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ekonomi Masası” programına bu hafta Ekonomi ve Maliye Eski Bakanı Onur Borman konuk oldu. Söz konusu programda global ekonomi ve 2015 yılına yönelik değerlendirmeler ele alındı.

 

Prof. Dr. Katırcıoğlu programa finans piyasalarının haftalık değerlendirmesi ile başladı. İsviçre Merkez Bankası’nın kur bandını kaldırdığı bildiren Prof. Dr. Katırcıoğlu, İsviçre Frankının da diğer para birimleri karşısında hızlı bir düşüşe belirtti. Prof. Dr. Katırcıoğlu öte yandan, Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 2015 yılında Türkiye’de %4’lük bir büyüme oranı öngörüldüğünü de ifade etti.

 

Doç. Dr. Bilge Öney ise, geçen yıldan öne çıkan konuların doların değer kazanması, petrol fiyalarının düşüşünün yanı sıra Avrupa’da resesyon riskinin görülmesi, ABD’de de faiz hatlerinin durumunun tüm dünyayı etkilemesi olduğunu aktardı. Doç. Dr. Öney, ABD ekonomisinin diğerlerine göre çok daha canlı bir ekonomi olarak 2014 yılını kapattığını anımsattı.

 

2015 yılının en önemli konularının başında Avrupa’nın geldiğini kaydeden Doç. Dr. Öney,  Avrupa’da büyümeye geçilememe durumunun devam edeceği görüşünü aktardı. Doç. Dr. Öney, Avrupa Merkez Bankası’nın 22 Ocak’ta tahvil alımları ile ilgili kararın önemli olduğundan söz ederek, Amerika dışındaki tüm ekonomilerde sorunlar görüldüğünü, Avrupa’nın bu yıl dünyaya damgasını vuracağını, ayrıca Türkiye’nin 2015 yılını olumlu geçireceği değerlendirmesini yaptı. 

 

 

Programa katılan Ekonomi ve Maliye Eski Bakanı Onur Borman ise 2014 yılını değerlendirerek, yeni yılla ilgili öngörülerini paylaştı. Türkiye’nin dışa bağımlılığı sebebiyle yatırımlarda ve finansmanda kurun da etkisiyle bir dalgalanma olabileceğinden söz eden Borman, faizlere çok dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. Borman dünyada geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik dalgalanmalardan örnekler vererek değerlendirmelerde bulundu. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.