banner913
banner932
banner1012

Döviz konusunda yapacak hiçbir şeyimiz yok

banner1020

Bankacı Dr. Şükrü Umarbeyli, yükselen döviz hakkında KKTC’de yapılabilecek “hiç ama hiçbir şey olmadığını” söyledi

banner974
Döviz konusunda yapacak hiçbir şeyimiz yok

banner971
 

Bankacı Şükrü Umarbeyli, yükselen döviz ve Türkiye’de ‘sıkılaştırma’ politikaları hakkında KKTC’de yapılabilecek “hiç ama hiçbir şey olmadığını” söyledi. Umarbeyli, para politikaları ile dövize etkisi bakımından jeopolitik riskler karşısında da yapabilecek bir şey olmadığımızı ifade etti.
Katıldığı Tv programında değerlendiren Dr. Şükrü Umarbeyli şöyle dedi;
“TC Merkez Bankası sıkılaştırma politikası ile primleri düşürebilir. Az olan değerlidir: Türkiye’de döviz azsa yüksek olur. Genel olarak istenilen, dövizi dolaştırmak ve değerini düşürmek ve talebi azaltmak. Şu anda bu sıkıntı var Türkiye’de… Türkiye’deki tüm politikalar bilindiği gibi elbette bizi de etkiliyor. TL’yi oradan kullanıyoruz. Süreçte yapabileceğimiz bir şey yok. Hiçbir şey… Kendi içimizde bize tek kalan maliye politikasıdır. KDV’ler vergiler… Çünkü bizim kurlara müdahalemiz olamaz.”.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.