banner913
banner932
banner1012

“7 bin TL’de ısrarlı olacağız”

banner1020

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, brüt 7 bin TL’lik asgari ücreti, bugün yeniden değerlendirecek. Bakan Ataoğlu, “Brüt 7 bin TL rakamında ısrarlı olacağız” dedi

banner974
“7 bin TL’de ısrarlı olacağız”

banner971
 
 
 
Asgari Ücret Saptama Komisyonu, işçilerin yetersiz, işverenin ise gerekenin üzerinde bularak itiraz ettiği, aylık brüt 7 bin TL’lik asgari ücreti, bugün yeniden değerlendirecek.
Komisyonun 22 Aralık 2021 tarihinde, işveren temsilcilerinin masadan ayrılmasının ardından, oyçokluğuyla, brüt saatlik 40,38TL, günlük 323,07 TL, haftalık bin 615,38 TL ve aylık 7 bin TL olarak belirlediği asgari ücret, itirazlar üzerine bugün 10.30’da yeniden masaya yatırılacak.
Ökte yandan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, asgari ücrete yönelik değerlendirmelerde bulundu.
7 bin TL brüt rakamın belirlenmesi sürecinde Çalışma Bakanı Koral Çağman ile istişare halinde olduklarını ve empati içerisinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Ataoğlu; “Kendimizi hem çalışanın hem de iş verenin yerine koyduk. Bu yüzden işçiye 7 bin TL brüt ücrette, iş verene de 1 yıl boyunca prim destek ödemesinde karar kıldık” dedi. Komisyon toplantısı konusuna değinen Bakan Ataoğlu; “biz brüt 7 bin TL rakamında ısrarlı olacağız” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.