banner913
banner932
banner1012

Terör bu kez de Rusya'yı vurdu

banner1020

Rusya'da Saint Petersburg metrosunda iki patlamada 10 kişi öldü, 47 kişi yaralandı. Putin, "Terör dahil tüm olasılıkları değerlendiriyoruz" açıklaması yaptı. Putin de bir toplantı için St.Petersburg'da bulunuyordu. Rusya Başsavcılığı "olay bir terör saldırısı" açıklaması yaptı

banner974
Terör bu kez de Rusya'yı vurdu

banner971

Rusya'dan bir son dakika haberi geldi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde metro treninde iki patlama meydana geldi.

Bazı yetkililer ise tek bir patlamanın iki istasyon arasında meydana geldiğini iddia ediyor. 

St. Petersburg metrosunun Teknoloji Enstitüsü istasyonunda bir vagonda yerel saatle 14.30 bir patlama meydana geldi. Metrodaki ilk patlama da "Sennaya Ploşad" istasyonunda oldu.

SAĞLIK BAKANI: 10 ÖLÜ, 47 YARALI 

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova metrodaki patlamada 10 kişinin öldüğünü ve 47 kişinin yaralandığını söyledi.

Rus basını metrodaki saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığını duyurmuştu. 

St. Petersburg'da başka bir bombanın da etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

RUSYA BAŞSAVCILIĞI: PATLAMA TERÖR SALDIRISI 

Rusya Başsavcılığı sözcüsü Aleksandır Kurennoy, St. Petersburg metrosunda meydana gelen patlamanın "terör saldırısı" olduğunu söyledi. Kuennoy patlamayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirtti.

PARÇA TESİRLİ PATLAYICI

Rus basınında yer alan haberlerde olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığı bilgisine yer veriliyor. El yapımı patlayıcının şiddetinin en az 200 ile 300 gram dinamit gücünde olduğu belirtiliyor.

TÜM İSTASYONLAR KAPATILDI

St. Petersburg metrosundaki patlamanın ardından tüm metro istasyonları kapatıldı

PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanlığı sözcüsü Dmitriy Peskov, Devlet Başkanı Putin'in olayla ilgili bilgilendirildiğini açıkladı. Putin olay ile ilgili yaptığı ilk açıklamada "terör dahil tüm olasılıkları değerlendiriyoruz" dedi. 

PUTİN DE ST.PETERSBURG'DA 

Federal Güvenlik Servisi FSB Başkanı'ndan rapor alan Putin, patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir konferans nedeniyle St. Petersburg kentinde olduğu da belirtildi. 

2009'DA HIZLI TRENDE PATLAMA: 27 ÖLÜ 

Rusya'da 2009'da başkent Moskova ile St.Petersburg kenti arasında çalışan hızlı trene düzenlenen bombalı saldırıda 27 kişi yaşamını yitirmiş ve 130 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı İslamcı gruplar üstlenmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.