banner913
banner932
banner1012

Hindistan ve Bangladeş'i vuran Amphan Kasırgası'nda 15 ölü

banner1020

Hindistan ve Bangladeş'in kıyı kesimlerinde etkili olan Amphan Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli yağış ve fırtınada şu ana kadar 15 kişi yaşamını yitirdi. Kasırga 14 milyon nüfusa sahip Hint şehri Kalküta'yı elektriksiz bıraktı.

banner974
Hindistan ve Bangladeş'i vuran Amphan Kasırgası'nda 15 ölü

banner971

Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee Amphan Kasırgası'nı "Covid-19'dan daha büyük bir felaket" olarak nitelendirdi. Kasırga nedeniyle şimdiye kadar 3 milyon insan tahliye edildi.

 

Bengal Körfezi'nde oluşan ve hızı saatte 185 kilometreye kadar ulaşan Amphan Kasırgası'nda çok sayıda ev ve ekili alan zarar görürken, ağaçlar köklerinde söküldü.

Hindistan'ın Batı Bengal eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee, yaptığı açıklamada, eyalette kasırganın yol açtığı yağış ve fırtınada 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Eyalette köprülerin yıkıldığını, evlerin çatısının uçtuğunu ifade eden Banerjee, Batı Bengal'in birçok bölgesine elektrik verilemediğini söyledi.

Amphan Kasırgası'nı "Covid-19'dan daha büyük bir felaket" olarak nitelendiren Batı Bengal eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee Kalküta kentinde 14 milyon insanın elektriksiz saldığını belirtti.

BANGLADEŞ'TE 4 KİŞİ ÖLDÜ 

Polis yetkilileri, Bangladeş'in güneyinde etkili olan kasırga sırasında köklerinden sökülen ağaçların altında kalan 3 kişi ve mahsur kalanları kurtarmaya çalışan bir kişinin boğularak öldüğünü belirtti.

Kasırga nedeniyle Hindistan ve Bangladeş'te yaklaşık 3 milyon kişi tahliye edildi.

Amphan Kasırgası'nın "Bengal Körfezi'nde kaydedilen en güçlü fırtına" olduğu ve hızının saatte 270 kilometreye ulaştığı ifade edilmişti.

Bangladeş ile Hindistan'ı Kasım 2019'da vuran Bulbul Kasırgası'nın neden olduğu afet ve kazalarda ise 26 kişi hayatını kaybetmişti.

Bengal Körfezi'nde tropikal fırtınalar yılın bu zamanında sıkça görülürken, Odişa'yı 1999'da vuran ve hızı saatte 260 kilometreye ulaşan kasırga, yaklaşık 10 bin kişinin ölümüne neden olmuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.