banner913
banner932
banner1012

Eurovision'da Rusya etkisi 

banner1020

Bu sene İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışmasının katılımcı listesi açıklandı. Yarışmaya finansal destek sağlayan Rusya'nın Eurovision'a alınmama kararından sonra katılım ücretleri artırılmıştı. Kaılım ücretlerini yüksek bulan üç ülke yarışmaya katılmama kararı aldı.

banner974
Eurovision'da Rusya etkisi 

banner971

 Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ, İngiltere’nin Liverpool şehrinde düzenlenecek "2023 Eurovision Şarkı Yarışması"na katılmama kararı aldı.

Yarışmayı düzenleyen Avrupa Yayın Birliği’nin (AYB) ve BBC’nin yayımladığı, 37 ülkenin dahil olduğu katılımcı listesinde söz konusu üç ülkenin adı geçmedi.

Mayısta düzenlenecek 67. Eurovision yarışmasıyla ilgili üç ülkenin kararı, katılım kayıt ücretlerinin artışıyla açıklandı.

Her yıl Eurovision’da sahne almak isteyen ülkeler, katılım ücreti ödüyor. Ülkelere göre değişen bu ücretin brüt miktarı, 5 milyon sterlin olarak gösteriliyor. Ev sahipliği yapan ülke de bütçeye ayrı katkı sağlıyor.

Önceki yarışmayı kazanan Ukrayna’daki savaş yüzünden 2023'teki yarışmanın ev sahipliği Liverpool’a devredildi.

BBC, etkinliğin organizasyonu için 8 ila 17 milyon sterlin harcamayı planladığını duyurdu.

2023 Eurovision yarışmasına Rusya etkisi: Üç ülke katılmıyor - 1Eurovision 2022 Şarkı Yarışması'na 40 ülke katılmıştı.

Yeni katılım ücretlerinin artırılması ise yarışmaya geleneksel olarak büyük finansal katkı sağlayan Rusya’nın Eurovision’dan ekarte edilmesine bağlanıyor. Rusya, Ukrayna’ya açtığı savaş yüzünden Eurovision üyeliğinden çıkarılmıştı.

Eurovision Yarışması'na Bulgaristan’ın katılımından sorumlu Bulgaristan Ulusal Televizyonunun (BNT), yeni kararın gerekçeleriyle ilgili resmi açıklama yapması bekleniyor.

2023 Eurovision yarışmasına Rusya etkisi: Üç ülke katılmıyor - 22022 Eurovision Şarkı Yarışması'nı "Stefania" adlı şarkısıyla Ukrayna'yı temsil eden "Kaluş Orkestra" grubu kazanmıştı.

"KATILIM KAYIT ÜCRETİNE GELEN ZAM NEDENİYLE KARAR VATANDAŞLARIMIZIN YARARINA OLACAK"

Makedon Radyo ve Televizyonundan (MRT) yapılan açıklamada, “Enerji krizi nedeniyle artan masraflar ve katılım kayıt ücretine gelen zam sebebiyle bu karar vatandaşlarımızın yararına olacak.” ifadesine yer verildi.

Makedon heyetin, Liverpool’da yapacağı harcamadan tasarruf edileceği bildirildi.

Karadağ ulusal radyo ve televizyon operatörü RTCG’nin açıklamasında da şunlar kaydedildi:

"Yüklü kayıt ücretlerinin, Büyük Britanya’da ikamet masraflarının yanı sıra biz sponsorların ilgisizliğiyle de karşılaşmış bulunduk. Dolayısıyla maddi mevcudumuzu, uyguladığımız çeşitli planlanmış ulusal projelere yönlendireceğiz."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.